Tiramisu je mnogima jedan od omiljenih kremastih kolača, a nadamo se da će vam se posebno dopasti ova lagana varijanta s jagodama... Uživajte!
Sastojci:
400 g piškota
4 jajeta
200 g šećera
2 vanilin-šećera
500 g maskarponea
250 g slatke pavlake za šlag
600 g jagoda
100 ml ruma ili limončela
sok od limuna
nešto jagoda za dekoraciju
Žumanca umutiti sa šećerom i vanilin-šećerom dok ne postanu kremasta, pa dodati maskarpone. Slatku pavlaku umutiti u šlag i dodati u fil. Umutiti belanca i 2-3 kašike šećera u čvrst sneg, pa dodati u fil. Staviti ga u frižider.
Jagode iseći i polovinu izmiksati ručnim mikserom, dodati limunov sok i liker. Malo zagrejati da bi keks bolje upio sok.
Dno kalupa premazati sa malo fila, odozgo staviti keks natopljen sokom od jagoda, preliti pola fila i isečenih jagoda, još jedan red keksa i sve lepo preliti ostatkom fila. Ostaviti da se stegne u frižideru i pre serviranja ukrasiti jagodama.
Autor: