AKTUELNO

Tiramisu je mnogima jedan od omiljenih kremastih kolača, a nadamo se da će vam se posebno dopasti ova lagana varijanta s jagodama... Uživajte!

Sastojci:

400 g piškota


4 jajeta

200 g šećera

2 vanilin-šećera


500 g maskarponea

250 g slatke pavlake za šlag

600 g jagoda

100 ml ruma ili limončela

sok od limuna

nešto jagoda za dekoraciju


Žumanca umutiti sa šećerom i vanilin-šećerom dok ne postanu kremasta, pa dodati maskarpone. Slatku pavlaku umutiti u šlag i dodati u fil. Umutiti belanca i 2-3 kašike šećera u čvrst sneg, pa dodati u fil. Staviti ga u frižider.

Jagode iseći i polovinu izmiksati ručnim mikserom, dodati limunov sok i liker. Malo zagrejati da bi keks bolje upio sok.

Dno kalupa premazati sa malo fila, odozgo staviti keks natopljen sokom od jagoda, preliti pola fila i isečenih jagoda, još jedan red keksa i sve lepo preliti ostatkom fila. Ostaviti da se stegne u frižideru i pre serviranja ukrasiti jagodama.

Autor: