AKTUELNO

Ako o uspehu intimnog odnosa procenite koliko je vrhunaca svako od vas doživelo, potpuno ste promašili poentu svega, kaže terapeutkinja za partnerske odnose Trejsi Koks...

Ovih 10 stvari će otkriti koliko ste dobri ili loši u krevetu:

1. Niste mnogo iskusni

- Ne kažu džabe: 'Vežba čini savršenstvo'. Razgovarajte i pregovarajte o svojim željama i potrebama. Takođe se više obrazujte o vođenju ljubavi čitajući ili istražujući na mreži - savetuje Koks.

2. Polni nagon je nizak ili ga nema

- Ako niste mnogo zainteresovani za vođenje ljubavi, malo je verovatno da ćete u to uneti radoznalost i želju koje inače krase velike ljubavnike - kaže Koks.

3. Previše ste fokusirani na vrhunac

Ako o uspehu intimnog odnosa procenite koliko je vrhunaca svako od vas doživelo, potpuno ste promašili poentu svega. Vođenje ljubavi je celo putovanje, a ne samo dolazak do odredišta. Pravi ljubavnik će partnera držati blizu vrhunca što je duže moguće, ali mu neće dozvoliti da završi.

4. Preskačete predigru

Za odličnu akciju, oboje morate da budete zagrejani - fizički i psihički. Naravno, ponekad ste oboje toliko uzbuđeni da jedva čekate sam čin, i to je u redu.

- Ali najčešće je predigra neophodna, posebno ženama. Ženinin polni organ mora da bude navlažen i proširen da bi vođenje ljubavi bilo prijatano, a to se postiže predigrom - napominje ova terapeutkinja.

- Ne uživaju samo žene. Istraživanja sprovedena na muškarcima pokazuju da što više vremena provode na predigri, to više uživaju u vođenju ljubavi, a vrhunci su intenzivniji – dodaje ona.

5. Ne uzvraćate zadovoljstvo 'tamo dole'

- Jedno je reći partneru da ne uživate u davanju ili primanju oralnog vođenje ljubavi, a sasvim je drugo očekivati da vas partner zadovolji, a vi njega nećete - kaže Koks, a prenosi Dejli Mejl.

- Pružanje ove vrste zadovoljstva bez pitanja, sa entuzijazmom i zato što volite da ugađate svom partneru, zaštitni su znakovi svakog velikog ljubavnika. Veoma je erotski - dodaje ona.

6. Plašite se da probate nove stvari

- Ako se osećate neprijatno zbog malog eksperimentisanja u krevetu i izbegavate ga jer se plašite da ne izgledate loše, a zapravo to želite, onda ne možete sebe nazvati dobrim ljubavnikom. Pogodite šta? Bolje se baviti time uprkos početnom osećaju neprijatnosti, nego biti potpuno predvidljiv i dosadan u krevetu – savetuje Trejsi.

- Ako želite da budete dobri u krevetu, morate ponekad malo da rizikujete. Bićete prijatno iznenađeni češće nego što mislite – dodaje ona.

7. Ne tražite šta želite (ili ne znate šta želite)

Očekivati da vam partner čita misli i tačno zna šta želite je pomalo nezrelo i nerealno.

- Znanje o vođenju ljubavi nije nešto sa čime se rađate. Intimne veštine učite kroz iskustvo i komunikaciju sa svojim partnerom. Ako ne znate šta izaziva vrhunac, kako bi vaš partner mogao znati? Ako znate šta želite, ali ne kažete svom partneru, koja je poenta? Intimni odnos ne bi trebalo da bude kviz u kojem vaš partner pokušava da pogodi vaše želje - kaže Koks.

8. Ne pitate partnera šta voli

Još gore od toga da partneru ne kažete šta želite je da ne pokušavate da otkrijete šta bi ga usrećilo u krevetu.

- Svi mi imamo svoje osobenosti. Pretpostavljati da jedna tehnika radi za sve je uobičajeno razmišljanje, ali je pogubno za dobru akciju - objašnjava ona.

- Nemojte se plašiti da pitate svog partnera da li radite nešto 'kako treba'. Ima još mnogo toga što možete reći ili osetiti između epizoda stenjanja. Na primer, ako dobro reaguje na nešto što ste uradili, to znači da mu se sviđa. Ali najbolji i najefikasniji način da saznate šta vaš partner zaista želi jeste da ga pitate – dodaje ona.

9. Partner želi sve manje akcije

- Normalno je da se broj intimnih odnosa smanjuje što ste duže zajedno, ali razmislite koliko brzo dolazi do tog opadanja u vašim vezama. Po tome lako možete zaključiti koliko je partneru prijatano, neprijatano ili dosadno s vama – primećuje ona.

- Što je intimni odnos bolji, to će duže ostati redovan u vašoj vezi - dodaje ona.

10. A može da bude i ovaj scenario

Nijedan bivši partner vam nikada nije predložio da budete 'prijatelji sa beneficijama', odnosno da ste povremeno intimni bez ikakvih obaveza.

- Ako u imeniku imate značajan broj ljubavnika, a niko od njih vam se nikada nije javio i pijan predložio da 'malo prodrmate' ili pokušao da vas nagovori da nastavite sa vođenjem ljubavi iako više niste u odnosu, to nije dobar znak - kaže Koks.

- Nije li i vama neobična činjenica što vas ni jedan nije pitao: 'Šta mislitš tome?' Dakle, ili intimni odnos nije bio sjajan ili su vaši raskidi toliko dramatični i iscrpljujući, da bivši/a jednostavno ne želi više da ima posla sa vama - dodaje Trejsi Koks.

Autor: