AKTUELNO

Svako renoviranje povlači za sobom dosta organizacije, planiranja i ulaganja. Međutim, jedna zamka se često podvuče kao nešto što odvlači pažnju od suštine, a to je uređivanje enterijera. Renoviranje i adaptacija bi trebalo da se preciziraju i usmere na rešavanje određenih problema, sređivanje propusta koji su nastali tokom gradnju, prepravkama i popravkama, posebno kada govorimo o eksterijeru.

Od funkcionalnosti do lepog izgleda ovih nekoliko saveta će vam nedvosmisleno usmeriti pažnju ka stavkama koje ne bi trebalo zaobilaziti i koje će vam stvoriti jedan moderan prostor.

Sendvič paneli za dobru izolaciju

Inovacija moderne građevine koju predstavljaju sendvič paneli nešto je što je u ogromnoj meri ubrzalo radove tokom izgradnje, renoviranja, a ujedno donelo ogromne prednosti jednom objketu. Bilo da govorimo o kućnim ili zidnim sendvič panelima, prednosti su iste, a najviše se osećaju u pogledu termoizolacije. Nakon što se postave, sendvič paneli ne dozvoljavaju temperaturi vazduha iz unutrašnjosti da se slobodno kreće i napušta prostor, već održava temperaturu konstantnom, što utiče na energetsku efikasnost i jako važnu ekonomičnost.

Dobra strana jeste to što se sednvič paneli mogu koristiti za poslovne prostore, stambene objekte, montažne kuće, hladnjače, hangare... Zato se i nalaze u okviru naših saveta, a tome doprinose i prednosti u vidu nepropusnosti, otpornosti na požare, akustičnu izolaciju.

LED rasveta umesto tradicionalnog osvetljenja

Postoji mnogo razloga zašto LED rasveta. Ako se nadovežemo na priču o sendvič panelima, onda valja najpre pomenuti to da je LED rasveta najekonomičniji način osvetljenja koji postoji, kako za kupovinu, tako za postavljanje i utrošak električne energije. Ali, to nije sve. Svaka prodavnica LED rasvete nudi ogroman izbor, što znači da ne morate uzeti jednostavne LED panele, već rasvetu koja će odgovarati eksterijeru ili enterijeru vašeg doma.

Savršeno je prilagodljiva svakom stilu uređenja i može se naći u najrazličitijim oblicima, kao i različitim bojama emitujućeg svetla. Dugo traje, otporna je, ne emtiuje toksične materije, emituje svetlost najpribližniju prirodnoj, ne zahteva velika ulaganja, malo troši... Postoji li potreba da se pronađe još neki razloga kako bi se posetila određena prodavnica LED rasvete i ona instalirala u domu?

Gipsane ploče umesto zidanja?

Ukoliko imate potrebu da dozidate ulaz, pregradite neku prostoriju, napravite neki šank koji biste voleli da je zidan, gipsane ploče su rešenje kojem bi trebalo okrenuti se. Dva osnovna razloga za ovu jesu to da se uz gipsane ploče sve brže završi, uz manje vremena, korova, ali i manje ulaganja, jer cena gipsanih ploča nikada ne može da bude visoka kao cena materijala potrebnog da se izida zid.

Pregradni zidovi, zidovi potrebni za postizanje određenog estetskog izgleda, renoviranje i adaptacija prostora kao što je to slučaj sa zidanim šankom, kuhinjskim ostrvom, ne zahtevaju ciglu i veoma čvrstu materijal koji bi zahtevali dane i dane dok se sve ne uradi. ovako za jedan dan možete dobiti potreban zid, uz to su cene gipsanih ploča niske, pa ćete biti u većoj dobiti nego sa bilo čim drugim.

Postavite zelenilo za svakodnevno uživanje

Sve popularniji način uređivanja domova i njegovih dvorišta jeste svođenje na izlivanje staza, korišćenja kamenih ploča za popločavanje dvorišnog prostora, te unošenje pojedinih žardinjera. Umesto toga, ostavite svom domu što više zelene površine. Baš kao što LED sijalice čuvaju energiju i životnu okolinu, što rade i sendvič paneli, a gipsane ploče stvaraju lakšim proces adaptacije i renoviranja, zelene površine u dvorištu će učiniti da više uživate, bolje odmarate i oslobađate se od svakodnevnog stresa kada ste u svom domu.