AKTUELNO

Ukoliko želite da privučete novac, onda možete da se poslužite feng šui načelima. Tako je prema feng šui verovanju, svaka kuća podeljena na određene zone.

Ukoliko želite da povećate prihode i oslobodite u domu protok za energiju obilja, onda treba da obratite pažnju na mesta na kojima čuvate ili štedite novac, kao i to gde odlažete svoj novčanik.

U svakoj kući je jugoistočni sektor odgovoran za materijalno blagostanje.

I zbog toga baš u tom delu doma treba odlagati novčanik, i držati “kasicu prasicu”, koju ćete stalno dopunjavati. Takođe, ovde možete staviti i novac koji ste dobili za neke zasluge ili nova dostignuća na poslu, kako biste privlačili energiju za unapređenje i finansijski boljitak.

Jugoistočni deo kuće za povoljne finansije

Jugoistočni deo doma koji je zadužen za povoljne finansije treba obogatiti i biljkama, pa feng šui stručnjaci savetuju da u ovom delu doma treba držati drvo novca, zelene biljke ili ljubičasto cveće.

U jugoistočni deo doma postavite posudu sa vodom, mali akvarijum ili ukrasnu fontanu. Možete koristiti fotografije koje prikazuju vodopade, duboke reke, mora i okeane. Pored toga, ovaj deo doma ukrasite predmetima u zlatnoj i crvenoj boji, a možete stavljati i određene talismane poput feng šui figurica, akvarijum sa zlatnim ribicama ili jednostavno ukrasiti novčićima.

Tačke moći

Ukoliko iz nekog razloga ne možete ili ne želite da čuvate novac u jugoistočnom delu doma, onda novčanik i kasicu držite na takozvanim tačkama moći u domu. To su mesta u kući na kojima se vi najlepše i najprijatnije osećate i koja zrače pozitivnom energijom, prenosi Krstarica.

Autor: