AKTUELNO

Koliko god hemije da koristimo ili kupujemo ne možemo postići efekat novih i blistavih ringli. Ovo sredstvo će vam olakšati život i sačuvati šporet.

Čišćenje šporeta nakon kuhanja je noćna mora, a sada će vam sve biti lakše, piše Novi.ba.

Sastojci:

1 kesica praška za pecivo

sok od jednog limuna

pola čašice za rakiju tečnosti za sudove

Sve što je potrebno jeste da ove sastojke pomešate i dobićete pastu, koju nanosite na zaprljane ringle. Dobro istrljajte mekšom četkicom.

Ukoliko postoje tvrdokornije mrlje možete da ih istrljate žicom za sudove pazeći da ringle i šporet oko njih ne izgrebete. Pokvasite sunđer što toplijom vodom, pa onda i njim istrljajte površine ringle. Na kraju pokupite višak tečnosti i prebrišite ringle suvom krpom.

Dodatni trik je da kad su ringle hladne nanesete smesu od dve kašike sode bikarbone i pola čaše sirćeta. Sastojke sjedinite u posudi, dobro promešajte, pa nanesite smesu na ringle i ostavite oko dva sata, da mrlje u potpunosti smekšaju. Pažljivo oribajte ringle sunđerom ili manje grubom žicom, isperite i prebrišite ih.

Kako bi ringle bile u potpunosti čiste i suve, što je veoma bitno kako ne bi zarđala površina, nakon čišćenja uključite sve ringle i držite ih tako tek toliko da se zagreju, a zatim ih isključite. Ovako će se osušiti i biti u potpunosti dezinfikovane i čiste.

Autor: