AKTUELNO

Brzinski obroci postaju sve popularniji, jer ljudi nemaju uvek vremena da dugo krčkaju poznate specijalitete. Kada se umorni vratite sa posla želite nešto što se sprema u jednoj posudi, a neverovatno je ukusno.

Jer što se recept brže sprema, što ima manje sudova za pranje, to nam je recept privlačniji. Testenina je uvek dobro rešenje, a profesionalni kuvar je na svom profilu, na društvenoj mreži TikTok podelio recept za špagete koje se spremaju u jednoj posudi i to da malo sastojaka.

Foto: Pixabay.com

Sastojci: 400 g špageta, 800 ml vode, 200 g čeri paradajza, šaka bosiljka, 1 ljuta papričica, 100 g šunke, 150 g mocarele, 2 kašike paradajz pirea, parmezan .

Priprema: U duboku i široku šerpu stavite špagete, pa preko poređajte paradajz isečen na polutke, cepkani bosiljak, seckanu ljutu papriičicu i šunku, pa sipajte vodu. Posolite i pobiberite, pa kuvajte dok ne proključa. Par puta protresite šerpu, a onda poklopite, smanjite temperaturu i kuvajte 20-30 minuta. Sipajte paradajz pire i dobro promešajte, pa stavite ceo komad mocarele i kuvajte još par minuta dok se mocarela ne istopi. Začinite po ukusu, prelijte preostalim bosiljkom i parmezanom, a zatim poslužite.

Autor: Z.L.