AKTUELNO

I dok je u nekim kulturama jedenje insekata potpuno normalna stvar, drugi narodi ne mogu da ih smisle u svom tanjiru… U svetu se koristi više od 1.900 insekata u ishrani, a postoji mogućnost da neke pojedete ili čak popijete nenamerno.

Doktor Karan Rad, veoma popularan na društvenim mrežama, u jednom snimku objasnio je da ako pijete prethodno mlevenu kafu, velika je verovatnoća da ćete popiti i komadiće bubašvaba.

„Prethodno mlevena kafa, poput one u većini prodavnica, sadrži mlevene bubašvabe. Određeni procenat zrna kafe zarazi se bubašvabama i drugim insektima. Obično se ne mogu potpuno preraditi, pa se samo ispeku i samelju sa zrnima kafe“, objasnio je.

Dodao je kako većina nadležnih tela za kontrolu dopušta određeni procenat delova insekata u našoj hrani. Na kraju video pružio je i reči utjehe neljubiteljima insekata dodavši da bubašvabe sadrže mnogo proteina. Međutim, postoje ljudi koji su alergični na insekte ma u kom god obliku da se nalaze, te je savetovao da oni izbegavaju mlevenu kafu. Zato, bolje je kupiti onu u zrnu i sami je samleti, prenosi Novi.ba.

Autor: