AKTUELNO

Proleće dolazi, a sa njim i nesnosne alergije...Ali, ruska narodna medicina ima rešenje za ovaj sve zastupljeniji zdravstveni problem!

Sa prvim cvetanjem i listanjem na proleće dolaze i alergijske reakcije

Brojni primeri imaju dokaze dobijene putem naučnih istraživanja i testiranja, a pojedine hvale pacijenti bez obzira što medicina nije zvanično potvrdila i objasnila njihovu delotvornost. Prirodno lečenje kod osoba sa alergijom ima koristi pre svega u vidu ublažavanja postojećih simptoma.

U nastavku su recepti i saveti stručnjaka ruske alternativne medicine, koji ove preparate preporučuju svojim pacijentima, bilo deci ili odraslima.

Foto: promo

Preparati doktora Hanina

Ocediti sok iz svežeg korena celera. Piti po 1 do 2 čaše soka na dan, pola sata pre jela. Može se pripremati i čaj od 2 kašike samlevenog korena celera. Napitak ostaviti 2 sata u čaši hladne vode, pa nakon toga procediti i piti po 100 mililitara napitka 3 puta na dan pre jela.

Jednu kašiku suvih ili svežih cvetova koprive preliti sa 250 mililitara vrele vode. Ostaviti da odstoji u dobro pokrivenoj posudi pola sata, pa procediti. Piti po pola čaše 4 do 5 puta dnevno ili po jednu čašu tri puta dnevno. Napitak se konzumira umeren topao. Koristi se kod alergijskih osipa, furunkuloze, ekcema, škrofula kao dobro sredstvo za čišćenje krvi.

Preparat za alergijski osip

Pomešati 50 grama kamilice i 50 grama lišća koprive. Preliti sve sa pola litra ključale vode. Neka odstoji poklopljeno 30 minuta. Zatim procediti. Piti više puta na dan po pola čaše ovog čaja. Već prvog dana proći će svrab. Pripremajte i pijte čaj nekoliko dana, dok osip ne prođe.

Repuh za ublažavanje simptoma alergijskog rinitisa

Ovo je odlično sredstvo za ublažavanje simptoma alergijskog rinitisa poput kijavice, zapušenog nosa i svraba u predelu očiju. Moguća je primena i kod tretiranja ekcema, ali i drugih problema na koži kao što su akne, modrice i opekotine. Supenu kašiku sitnih komadića lista lekovite biljke preliti sa 200 mililitara vrele vode, a zatim tečnost procediti nakon pola sata mirovanja. Uzimati 2 do 3 šolje dnevno i piti u malim gutljajima.

Nana za tretiranje alergije

Nana umiruje sistem organa za varenje zajedno sa upalom nastalom zbog alergije na unetu namirnicu. Odlična je i za začepljen nos i hidrira zahvaćenu kožu, ubrzavajući njenu regeneraciju. Šaku svežih listova nane oprati i preliti sa 400 mililitara vode koja je vruća i prethodno proključala. Posle 5 minuta stajanja procedite čaj i popijte ga u dva puta tokom dana. Po želji dodati par kapi limuna.

Autor: Z.L.