AKTUELNO

Patlidžan je vrlo interesantno i delikatno povrće čija upotreba u kuhinji može da bude bezgranična. Ovo je jedan od načina da uživate u njemu...


Sastojci:

maslinovo ulje

800 g krompira

1,2 kg plavog patlidžana

balzamiko sirće

400 g čeri paradajza

majčina dušica

so, biber

Priprema:

Krompir oguliti, iseći na komade, te kuvati desetak minuta u slanoj, ključaloj vodi. Ocediti, prosušiti, prebaciti u pleh, preliti uljem, posoliti, začiniti po ukusu i peći u rerni na 200 stepeni dok ne porumeni. Patlidžan iseći na deblje kolutove. Pomešati maslinovo ulje, balzamiko, iseckanu majčinu dušicu, so i biber, te preliti šnicle patlidžana i sve dobro promešati. Peći na roštilju ili u gril tiganju dok ne porumeni sa obe strane. Preliti sa još malo balzamika i poslužiti uz krompir i čeri paradajz.

Autor: