AKTUELNO

Od razgovora o budžetu do načina na koji ćete provoditi vreme, postoje načini da izbegnete potencijalne sukobe.

Za putovanje sa bilo kim novim može biti potrebno vremena da se naviknete, ali kada je sa nekim sa kim izlazite, postoji druga vrsta pritiska - na kraju krajeva, želite da vas putovanje zbliži, a udalji.

Od načina na koji ćete provoditi vreme, do vrsta aktivnosti koje ćete raditi, postoje načini da izbegnete potencijalne sukobe sa kojima se možete suočiti.

Razgovarajte o putovanju unapred

Pre nego što rezervišete avionske karte ili iznajmljeni automobil, Rejčel Rajt, licencirani bračni i porodični terapeut kaže da bi trebalo da razgovarate o putovanju i očekivanjima koja imate od odmora.

Budite spremni na promene

Posle uzbuđenja zbog rezervisanja putovanja stvari mogu krenuti naopako sa vašim dobro osmišljenim planovima. Od odloženog leta do dolaska u hotel koji je prebukiran, važno je unapred razgovarati sa svojim partnerom o tome kako ćete se nositi sa nepredviđenim okolnostima, jer u takvim situacijama je važno biti na istoj strani.

Kompromis o odlukama

Najgori partner na putovanju je onaj koji zahteva da donese svaku odluku. Primera radi, ako ste jednog dana odlučili da doručkujete u krevetu, dozvolite svom partneru da odluči gde ćete večerati, tako da se oseća pravo partnerstvo između vas. Slično tome, ako neko od vas napravi većinu rezervacija i upravlja planom puta, pitajte svog partnera šta bi on želeo da radi, tako da nije sve o vama i do vas.

Učestvujte u događajima na kojima ćete sresti ljude

Ponekad je potrebno dodati nove ljude kada putujete sa partnerom, to će dodati ukus vašem putovanju, upoznaćete ljude i možete dobiti neverovatne savete za svoje sledeće putovanje. Jedan od načina da se to uradi je pridruživanje lokalnim obilascima i aktivnostima.

Odlučite se o budžetu

Razgovor o novcu možda nije na vrhu vaše liste zabave, ali je važno, posebno kada vi i vaš partner odlučujete koje vrste aktivnosti ćete raditi na svom putovanju. Dogovorite se pre nego što putovanje počne i isplanirajte sve detalje puta. Niko ne želi da razgovara o nezgodnoj temi kao što je novac kada krene na put.

Odvojite vreme za sebe

Samo zato što odlazite sa svojim partnerom na određeno vreme, bilo da je vikend ili cela nedelja, to ne znači da ne možete da budete sami. U stvari, trebalo bi i to ne samo kada vam ponestane strpljenja.

Nađite neku zabavnu aktivnost koju ćete raditi sami ili se samo opustite uz knjigu pored bazena. Verujte, kratka pauza će stvoriti čežnju između vas što će putovanje učiniti još prijatnijim.

#Veza

#ptovanje sa partnerom