AKTUELNO

Bez obzira da li čistite, kuvate, brišete ili polirate, papirni ubrusi su idealni pomoćnik u takvim situacijama, ali mogu pomoći i za neke druge stvari.

Bilo da se radi o sušenju piletine kako bi se dobila super hrskava koža ili čišćenje tiganja od ulja, papirni ubrusi pristižu u pomoć u bezbroj situacija.

Ispostavilo se da nam papirni ubrusi mogu pomoći i u cilju da nam povrće duže ostane sveže i da se ne pokvari.

Kako ih koristiti?

Ponekad nam se proizvodi pokvare brže nego što ih možemo pojesti, a jasno je da niko ne želi da baca hranu.

Prilično je jednostavno - sve što treba da uradite jeste da obložite fijoku namenjenu za odlaganje povrća papirnim ubrusima pre nego što stavite sveže namirnice. Papirne ubruse bi trebalo zameniti novim svaki put kada dodate nove proizvode.

Ako imate pakovanje zelene salate ili spanaća, ovaj trik će vam poslužiti samo ako papirni ubrus dodate direktno u kesu povrća.

Većina voća i povrća, uključujući kelj i tikvice, vremenom otpuštaju vodu. Ova vlaga nema kuda da ode i ostaje zarobljena u fijoci frižidera, što dovodi do uvenulog voća i povrća. Papirni ubrusi upijaju vlagu, uporavajući proces truljenja povrća. Na ovaj način ćete imati više svežih namirnica, kada želite da napravite neku od salata.

Važno je da upamtite da često menjate papirne ubruse.

Autor: