AKTUELNO

Gulaš je uvek dobra ideja za ručak, pogotovo ako ne mora dugo da se kuva. Sočno meso u sosu sa povrćem je ručak koji će svi hteti da probaju.

Još kada ga poslužite sa pire krompirom ili makaronama, onda je to potpuni pogodak. Prilog nije obavezan, ali u tom slučaju napravite domaću lepinju i poslužite vruću sa gulašem. Salata je isto dobra opcija, npr. zelena salata.

Sastojci: 700 g svinjetine, 2 kašičice soja sosa, 1 kašičica vorčester sosa, kim, so, biber, 150 g crnog luka, 150 g šampinjona, 1/2 praziluka, 1 paprika, babura, 3 čena, belog luka, 200 ml paradajz sosa, 300 ml bujona, 1 kašičica skroba .

Priprema: Isecite meso na kockice, pa preko sipajte soja sos, vorčester sos i začinite. Dobro rukama promešajte da se svi sastojci sjedine. Pokrijte i ostavite da stoji nekih pola sata. Crni luk, pečurke, beli luk, praziluk i papriku iseckajte. U zagrejanom tiganju na malo ulja prvo propržite meso, pa ga izvadite. U isti tiganj dodajte pečurke i luk. Kada se prodinstaju sipajte paradajz sok. Zatim dodajte papriku i beli luk. Kada se sve to prodinsta stavite u šerpu u koju ste preručili meso. dodajte bujon, a skrob pomešajte sa vodom, pa sipajte i to. Ako želite dodajte i čili sosa malo. Kuvajte nekih 5-10 minuta. 

Autor: Z.L.