Svi vole hrskavi pomfrit, ali gotovo niko ne ume kod kuće da pripremi baš onaj savršen ukus u kom toliko uživamo.
Iz tog razloga donosimo vam jednostavan trik, koji će omogućiti da imate pomfrit bolji nego u bilo kom restoranu.
Sastojci:
1 kg krompira
so, ulje
Priprema:
Oljuštite krompir i isecite na štapiće po dužini koji su debline oko 1 cm. Potrudite se da svi budu približno iste debljine, da bi se ravnomerno ispekli. Isečen krompir potopite u hladnu vodu i držite najmanje jedan sat (bilo bi najbolje da tako stoji celu noć). Upravo je tajna u ovome – krompir će biti hrskaviji što duže stoji u vodi, jer će tako izaći skrob iz njega. Zatim ga dva puta isperite hladnom vodom i dobro osušite papirnim ubrusom.
Ulje za prženje zagrejte do 150 stepeni, stavite manju količinu krompirića i pržite 5-6 minuta. Izvadite ih na papirni ubrus. Zatim ulje zagrejte na 200 stepeni, ubacite ispržene krompiriće na dodatnih 5 minuta, dok ne porumene. Gotov pomfrit izvadite na ubrus da upije višak ulja i posolite ih.