Savršeno kremasti kolač.
Sastojci:
4 belanceta
1 kašičica limunovog soka
prstohvat soli
200 g šećera
1 kašika kukuruznog skroba
kivi
nar
1 kašika krem sira
200 ml slatke pavlake
20 g šećera u prahu
60 g džema
Priprema:
U belanca dodajte limunov sok i so, pa kratko umutite. Onda postepeno dodajte šećer i mutite dok dobijete čvrst šne. Sipajte skrob i opet kratko umutite. Sipajte smesu u špric za kolače. Na plehu obloženom pek papriom oblikujte kolač kružnim pokretima tako da napravite rupu u sredini, a onda od ostataka napravite par puslica (pogledaj sliku). Pecite na 100°C oko 2 sata. Umutite krem sir sa slatkom pavlakom i šećerom u prahu, a kivi isecite, a nar oljuštite. Prvo u rupu od kolača sipajte džem, a onda i fil koji ste sipali u kesu za zamrzivač ili špric za kolače. Ukrasite kivijem i narom.
Autor: