AKTUELNO

Savršeno kremasti kolač.

Sastojci:

4 belanceta

1 kašičica limunovog soka

prstohvat soli

200 g šećera

1 kašika kukuruznog skroba

kivi

nar

1 kašika krem sira

200 ml slatke pavlake

20 g šećera u prahu

60 g džema

Priprema:

U belanca dodajte limunov sok i so, pa kratko umutite. Onda postepeno dodajte šećer i mutite dok dobijete čvrst šne. Sipajte skrob i opet kratko umutite. Sipajte smesu u špric za kolače. Na plehu obloženom pek papriom oblikujte kolač kružnim pokretima tako da napravite rupu u sredini, a onda od ostataka napravite par puslica (pogledaj sliku). Pecite na 100°C oko 2 sata. Umutite krem sir sa slatkom pavlakom i šećerom u prahu, a kivi isecite, a nar oljuštite. Prvo u rupu od kolača sipajte džem, a onda i fil koji ste sipali u kesu za zamrzivač ili špric za kolače. Ukrasite kivijem i narom.

Autor: