AKTUELNO

Mnogi parovi vole da isprobavaju nove stvari i rado eksperimentišu, kako u krevetu, tako i van njega.

Ukoliko ste među njima, verujemo da je seks pod tušem idealan za vas. Ne samo da ćete, tokom njega, naučiti šta vam nikako ne prija, ali ćete uneti i malo svežine i strasti u vezu.

Ipak, pre nego što se bacite na posao, trebalo bi da znate na šta je potrebno da pripazite, šta može da bude pogrešno, kao i koje su prednosti seksa pod tušem.

Kako prenosi "MBG", seksualna terapeutkinja doktorka Šenon Kverpi kaže da bi voda trebalo da bude toplija kako bi se stvorila vlaga i para.

- Tušem možete da prelazite preko erogenih zona - savetuje njena kolegica, stručnjak za seks Kejsi Taner.

Ipak, budite oprezni, jer jako lako može da dođe do nezgode. Pripazite se, kako se ne biste okliznuli i kako se ne biste povredili i zato nabavite gumene prostirke i stavite ih na dno kade.

Zapamtite da voda nije lubrikant, baš suprotno - može da ispere prirodnu žensku lubrikaciju, pa bi seks mogao da bude neprijatan. Koristite lubrikante iz drogerija - i to one silikonske. Ako koristite kondome, trebalo bi da ih stavite pre nego što dođete u dodir s vodom i budite oprezni da vam ne spadne tokom seksa zbog vlage.

Pripazite, takođe da vam šamponi i gelovi za tuširanje ne uđu u intimna područja. Najbolje bi bilo da se prvo tuširate, pa tek onda da pređete na seks kako biste potpuno otklonili tu mogućnost.

Seks pod tušem ima i mnogo pozitivnih stvari, a jedna od njih je smanjivanje napetosti u telu. Topla voda opušta, otklanja stres i pomaže partnerima da budu senzualniji. Osim toga, ovakav seks je odličan za parove koji imaju decu i teško pronalaze prostor i vreme za sebe. Unećete raznolikost i kreativnost u seksualni život.