AKTUELNO

Mnogi od nas ponekad greše u proračunima i kupuju previše hleba. Kao rezultat toga, ispada da zastare i da ih bacaju. Iako u stvari, čak i od starog hleba možete napraviti mnoga jednostavna, ali ukusna jela.

Ukusna pica od starog hleba

Uzmite malu šerpu, sipajte u nju 350 mililitara mleka i stavite na vatru. Dok se mleko zagreva, hleb se iseče na kocke. Zatim se šporet isključuje, a narezani hleb se stavlja u zagrejano mleko.

Lonac sa čebom i mlekom ostavi na stranu. Uze se 3 jaja i umuće se. Posle toga se u mešavinu jaja dodaje 50 grama rendanog tvrdog sira i meša. U dobijenu mešavinu možete dodati i začine koje volite, kao što je origano. Zatim se mešavina jaja, sira i začina sipa u šerpu sa mlekom i hlebom.

Nakon toga, uzima se posuda za pečenje i podmazana suncokretovim uljem. Pripremljena smeša iz lonca se polaže i izravnava u ovom kontejneru. Posuda za pečenje se stavlja u pećnicu 15 minuta.

Tokom ovih 15 minuta par paradajza se iseče na kriške i mocarela ili bilo koji drugi tvrdi sir na kockice. Posle 15 minuta, posuda za pečenje se uklanja iz rerne. Na vrh se stavlja mocarela, a zatim isečen paradajz i stavite u rernu još 10 minuta.

Autor: