AKTUELNO

Jeste li primetili da vaš dečko odmerava druge devojke kad je s vama, verojatno ste se zbog toga osećali ljubomorno, pomalo nesigurno ili možda ljuto. Ali ovo zapravo i nije nešto posebno. Svi momci – ali svi – ponekad pogledaju druge žene.

Pogledi su im usmereni prema lepim ženama čak i kad ste vi u blizini. Sigurno ste se pitali zašto on to radi.

Možda zato što je smatra privlačnom. Može biti zbog i fizičke privlačnosti ili određene hemijske reakcije, ili se pak samo radi o lošoj navici koja je ostala od ranije dok je bio samac. Ali sve ovo ne znači automatski da mu se više ne sviđate.

Ovo su glavni razlozi zašto tvoj dečko gleda druge djevojke:

Fizički ga privlači

Jedan od mnogih razloga zašto gleda je zato što ga privlači. Ova vrsta seksualne privlačnosti kod muškaraca je uglavnom nenamerna, odnosno nehotična. To što ga privlači ne znači nužno da je emocionalno vezan za tu drugu djevojku. Istina je da ih uzbude nasumične žene na isključivo fizičkoj osnovi – ne postoji emocionalna povezanost ili kompatibilnost uključena u ovu privlačnost.

Muškarci mogu biti potpuno posvećeni jednoj partnerki, a ipak ih na fizičkoj osnovi privlače druge nasumične devojke. Oni se jednostavno ne mogu tome suprotstaviti.

To je hemijska reakcija

Kad god muškarci vide lepu ili privlačnu ženu, njihovi mozgovi otpuštaju neurotransmitere – dopamin i serotonin, koji im izazivaju nehotičan talas zadovoljstva. Ovi hormoni podstiču veselo raspoloženje i pozitivne osećaje. Ovo samo pokazuje da je njegova reakcija potpuno izvan njegove kontrole.

Zainteresovan je za nju na nevin način

Ako na izlasku pogleda slučajnu devojku koja je prošla pored vašeg stola, znači da ga zanima, ali samo u bezopasnom smislu. Ne oseća nikakvu potrebu da izlazi s tom drugom ženom. Iako je istina da deo njega želi ili se pita kako bi bilo biti s njom, na fizički način, način na koji on o tome razmišlja je nevin i bezopasan. Istina je da je zainteresovan, i možda u alternativnoj stvarnosti u kojoj se vi ne družite, a on je sam, sigurno bi je posmatrao kao seksualnog partnera.

Šta pogled ne znači?

Ako izbacimo žensku prirodnu sklonost za dramu i ostavimo po strani vlastitu nesigurnost i paranoju, trebali bismo vrlo jasno da vidimo da njegov pogled ne znači sve te negativne stvari i misli poput toga da je lepša od vas, da ga više ne privlačite, da je jako nezadovoljan vama i vezom, da mu niste dovoljno privlačne ili seksi, da će vas prevariti ili da je vaša veza osuđena na propast.

Ako je pogledao, divio se njenoj lepoti, kao što se vi divite slici ili skulpturi. To ne čini njegovu ljubav prema vama ništa manjom. Zapravo, to nema nikakve veze s vama, prenosi MSN.

Autor: