AKTUELNO

Koji su simptomi zavisnosti od filmova za odrasle i kako da znate da ste u ozbiljnom problemu? Korisnici društvenih mreža podelili priče iz ličnog iskustva.

O tome kako je sadržaj za odrasle postao sveprisutan u životima svih nas i kako nam menja prioritete u vezama, neprestano napominju i domaći i strani stručnjaci. Urolog dr Aleksandar Milošević upravo ovu granu "zabave" za odrasle krivi za narušene ljubavne odnose, ali i sve češće probleme sa erektilnom disfunkcijom.

A ovaj problem nije "rezervisan" samo za starije. Sve je više mladih koji imaju poteškoća na tom polju, a ako ne postoji neki "fizički problem", stručnjaci kažu da je uzrok najčešće zavisnost od po*nografije. Kako da znate da li ste postali zavisni od sadržaja za odrasle?

Korisnici Redita, poučeni ličnim iskustvom, otkrili su koji to znaci govore da je sadržaj za odrasle previše prisutan u njihovim životima. Signali su suptilni i nikada ih ne biste povezali sa ovim problemom, ali jasno govore o zavisnosti.

Po mišljenju reditaša, nesanica i nedostatak uzbuđenja pri gledanju ovakvog sadržaja, kao i u intimnim odnosima, ukazuju na zavisnost od po*nografije. Mnogi korisnici su priznali da ne osećaju uzbuđenje, bez obzira na to koliko često i koliko različitih vrsta ovakvog sadržaja gledaju.

Uništava život

Drugi napominju da ih je zavisnost od filmova za odrasle sprečila da uživaju u odmoru, a neke je čak i navela da ga prekinu.

"Otišao sam u Tursku i pokušao da posetim svoj omiljeni po*no sajt. Ispostavilo se da je tamo blokiran sav sadržaj za odrasle. To mi je upropastilo odmor, spakovao sam se i vratio. Počeo sam da idem kod psihoterapeuta i vremenom prestao da gledam po*nografiju. Ponekad sam se lomio, ali sada imam krug podrške i mentora. U aprilu će biti dve godine otkako sam završio sa gledanjem sadržaja za odrasle", ispričao je jedan momak na ovoj mreži.

Bilo je onih koji kažu da im dijaznoza zavisnosti nije padala na pamet, sve dok doktori nisu ukazali na simptome. Ispostavilo se da su se i sami tako osećali, samo nisu povezivali zašto...

"Guglao sam i otkrio da zavisnost od po*nografije izaziva nesanicu, narušava ravnotežu između posla i privatnog života i izaziva depresiju. Sve to sam doživeo. Sada znam zašto imam ove probleme", napisao je još jedan korisnik Redita.

Autor: