AKTUELNO

Zapitajte sebe da li se, možda, previše trudite.

Zamislite da danas iznenada sretnete osobu koja je ljubav vašeg života. Šta bi se promenilo?

Traganje za ljubavlju je proces koji traje i koji mnoge pogađa. Nadali ste se da ćete pronaći pravu osobu za sebe, ali ste onda naišli na nekoliko promašaja, pa ste digli ruke. Često ste odustajali, pa se vraćali i opet tragali za ljubavlju. Koliko god se trudili, ta potraga za ljubavlju mnogima organizuje i menja život.

To može biti razlog zbog kojeg ste kupili novu haljinu; ili razlog što ste izašli i kada vam se nije izlazilo; ili što ste instalirali aplikaciju za upoznavanje. Nekada ste se zapitali da li se možda previše trudite?

Ovde mnogi greše, jer nikada ne treba prepustiti ceo svoj život toj potrazi za srodnom dušom, i ići po svaku cenu ka tom cilju, čak i protiv sebe. Ne zaboravite, čak i kada ste sami, imate sebe! Imamo u umu sliku savršenog partnera koji će nas voleti baš takve kakvi jesmo, sa svim vrlinama i nedostacima.

Prepuštamo se takvim mislima, zaboravljajući na sebe. A opet, često čujete pomalo izlizanu frazu ”ljubav dolazi onda kada se najmanje nadate”… a šta raditi u međuvremenu?

Postoji tako puno stvari na kojima možemo da radimo, kao što su karijera, hobiji, lični razvoj. Čak i ti nedostaci za koje mislite da će biti prihvaćeni od strane srodne duše, ako vama smetaju, vi ih nemojte prihvatati, već ih menjajte. Činite ono što će vam pomoći da se osećate bolje, izgledate bolje, da napredujete i razvijete samopouzdanje.

Stavljajući pored ljubavi, i druge stvari na listu prioriteta, prestajete da se plašite da ćete ostati sami. Pred vama se otvaraju beskrajne mogućnosti, ta zamka da “morate imati nekoga”, napokon se iz nje oslobađate. Ne morate ništa, ali možete sve što hoćete!

Vreme je da sebe i svoj život shvatimo kao deo velikog spektra ljubavi, svoju porodicu, prijatelje, kolege, ljubimca, bliske ljude… Ljubav nije jedna osoba, ona je paleta emocija i odnosa koji ispunjavaju vaš život.

Umesto da sedite i čekate da dođe onaj ko će nam promeniti život – budite ono što čekate. Jer jedino u šta možete da budete sigurni jeste da ćete uprkos svim poteškoćama, pobedama i neuspesima, strahovima i dobicima biti ovde, vi ćete biti neko ko će uvek biti uz vas. A ljubav kroz partnera pojaviće se u pravom trenutku.

Autor: