AKTUELNO

Vaša srodna duša traži vašu dušu ili čeka da je vi pronađete, ali pre toga možete otkriti njeno ime i dati svom srcu mali nagoveštaj.

Prema narodnom verovanju, smatra se da devojka može pomoću raznih trikova i običaja otkriti za koga će se udati, a mi vam predstavljamo tri običaja za koja je nekada svaka neudata devojka znala.

Ako ste zaljubljeni u nekoga i želite da saznate da li ćete ostatak života provesti sa tom osobom, veruje se da vam u tom otkriću može pomoći zlatni prsten.

Uzmite dlaku iz svoje kose i na nju okačite zlatni prsten, pa stavite dlaku i prsten iznad čaše vode. Veruje se da će ako prsten udari tri puta u čašu muškarac koga ste zamislili postati vaš suprug.

Prema narodnom verovanju, moguće je da pomoću jednog jajeta otkrijete ime vašeg životnog partnera. Skuvajte jaje i isecite belance na polovinu, a žumance mora da ostane celo. Žumance uvaljajte u so i spojite ga sa belancetom i na kraju pojedite celo jaje. Nakon toga idite na spavanje. Veruje se da će vam tada voljeni doći u san.

Ali jedan od najpoznatijih običaja za otkrivanje večne ljubavi jeste ritual sa lopticama od testa za Bogojavljenje. Testo za ove loptice se pravi isključivo od vode i brašna. Od testa napravite četiri loptice, pa u tri stavite papirić sa imenima svojih simpatija, a četvrtu ostavite praznu.

Loptice stavite u ključalu vodu i koja prva izbije na površinu, na njenom papiriću je napisano ime vaše životne ljubavi. Ako je na površinu izašla prvo prazna loptica, onda devojka još uvek nije upoznala svoju srodnu dušu.