AKTUELNO

Delagacija Udruženja “321 Srbija” boravi u zvaničnoj poseti Vladi Arapske Republike Egipat gde je dogovorila promociju srpske turističke ponude i razmenu turista za narednu sezonu.

Našu delegaciju su tokom prvog dana posete Kairu primili ministar turizma i antikviteta Egipta, gospodin Ahmed Isa i predsednik Turističke organizacije Egipta, gospodin Amr Elkadi.

Bilo je reči o produbljivanju odnosa i prisnijoj saradnji dve bratske zemlje, a sve u svetlu prošlogodišnje posete egipatskog predsednika Sisija našoj zemlji i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Foto: Foto/321 SRBIJA

Razmenjena su iskustva o turističkim potencijalima, dogovorena je značajna promocija Egipta u Srbiji i regionu, ali i srpske turističke ponude u Kairu. Isa, inače jedna od najznačajnih političkih figura pored predsednika Sisija, izrazio je interesovanje za naš glavni grad, ali i za ponude Čačka, Vrnjačke Banje, naročito Stare planine…

Isa je iskoristio priliku da izrazi divljenje prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i napravio komparaciju sa egipatskim predsednikom Abdelom el Sisijem pod čijom je vladavinom Egipat doživeo procvat. „Napravljeni su novi aerodromi, otvorene stotine kilometara novih autoputeva, nikli su celi moderni gradovi, zbog čega Egipat danas parira najmodernijim turističkim destinacijama na svetu“, kaže Isa.

Foto: Foto/321 SRBIJA

-Egipćani danas zaista gledaju na našeg predsednika kao što su nekada davno gledali na Tita i to poređenje možete čuti na svakom koraku kako od zvaničnika tako i od ljudi na ulici, kaže Dalibor Katić, osnivač udruženja „321 Srbija“.

Delegacija je zatim posetila ministarstvo civilne aviacije Egipta, a sastanku su pored ministra Muhameda Abasa prisutvovali čelnici, regionalni direktori, predsednici i potpredsednici državnih aviokompanija „EGYPTAIR-a“ i „AirCaira“.

Ministar Abas naglasio je značaj povećanja postojećih i uvođenja novih avio linija između dve bratske zemlje i izrazio nadu da će saradnja sa srpskom nacionalnom avio kompanijom „Air Serbia“ biti znatno unapređena. Na sastanku je inicirano i ukidanju viza za građane dve zemlje, što će znatno povećati turističku razmenu tokom cele godine.

Foto: Foto/321 SRBIJA

Delegacija posle Kaira u Hurgadi!

Delegacija udruženja „321 Srbija“ posle Kaira, nastavila je misiju u Egiptu i to posetom Hurgadi, omiljenom letovalište srpskih turista. Stella Makadi Resort, jedan od najlepših hotelskih kompleksa na Crvenom moru domaćin je našoj delegaciji. Upravo ovaj hotelski biser ugostiće brojne turiste iz Srbije i regiona u toku godine i to po povlašćenim uslovima.

Autor: