AKTUELNO

Od baka i majka smo nasledile recepte da šargarepu za salate kuvamo u loncu, pa zbog toga šargarepa upija mnogo vlage i kao rezultat toga ispada previše vodenasta. Donosimo vam odličan recept koji praktikuju kuvari u nekim od najpoznatijih svetskih restorana.

Šargarepa je veoma zdravo i ukusno povrće. Pre same pripreme, obavezno probajte kakvog je ukusa šargerepa, posebno ukoliko je niste kupili na pijacama od proverenog prodavca.

Da bi šargarepa u salatama bila mnogo ukusnija, ne morate da je kuvate, ne morate da pravite složene i nepotrebne pokrete, sve genijalno je jednostavno!

Šargarepu operete pod vodom, odsečete mali komad i probate. Ako je šargarepa ukusna i slatka, onda ih očistite. Zatim, šargarepu treba iseći na dva dela duž.

Foto: Unsplash.com

Tada će vam trebati posuda za pečenje, apsolutno bilo koja. Svaku polovinu šargarepe treba dobro podmazati biljnim uljem i staviti šargarepu u posudu za pečenje. Ne treba da dodajete so i začine, sve ćete dodati u salatu koju ćete kuvati.

Stavite šargarepu da se peče u zagrejanoj rerni 30 minuta na temperaturi od 180 stepeni u režimu vrh-dno. Kada prođe 30 minuta, šargarepu treba proveriti da li je spremna, za to je probušimo čačkalicom i ako lako uđe, onda je šargarepa spremna.

Pečena šargarepa za salate je mnogo ukusnija od samo kuvane. Pečenu šargarepu isecite na kockice, trakice, šta god želite i dodajte u salatu.

#Šargarepa