AKTUELNO

Možda zvuči nemoguće, ali iskorišćene kesice čaja zaista mogu pomoći u uklanjanju tvrdokornog kamenca i mrlja iz WC šolje.

Ovo je jednostavan, jeftin i ekološki prihvatljiv način čišćenja WC šolje i vredi ga isprobati.

Čaj je jedno od najpopularnijih pića. Odličnog je ukusa uz večeru i desert. Utoljuje žeđ i prija u hladnim danima ili kada čitate knjige. Ali to nije sve.

Ispostavilo se da će vam i vrećica čaja pomoći da vaš dom bude uredan. Zahvaljujući iskorišćenoj vrećici ovog aromatičnog napitka, na ekološki, bezbedan i praktično besplatan način ćete ukloniti mrlje sa šolje.

Dovoljno je ubaciti nekoliko iskorišćenih kesica čaja u WC šolju da se ukloni talog. Aktivna jedinjenja prisutna u njemu će ukloniti nečistoće.

Foto: Pixabay.com

Trik sa čajem može vam pomoći da očistite toalet, ali treba da budete oprezni kada to radite. Pre svega, ne bi trebalo da ostavljate kesice predugo. 15-30 minuta je optimalno vreme. U suprotnom, tamna boja može promeniti boju šolje umesto da je očisti. Doduše, ostatke čaja je relativno lako ukloniti, ali nema smisla dodavati još posla.

Budimo umereni kada ubacujemo kesice čaja u toalet. Previše njih ili prečesto korišćenje ovog trika može začepiti toalet. Ako ste zabrinuti, isprobajte druge kućne lekove za uklanjanje kamenca iz WC šolje .

Autor: