AKTUELNO

Ukusi određenog povrća i voća nam pomažu da se osećamo manje gladnim i da na kraju jedemo manje...

Kada je u pitanju gubitak težine, važno je ne samo ono što jedemo, već i ono što mirišemo. Na primer, aroma svežeg mafina ili cimeta podstiče apetit i može vas neprimetno izmamiti na „zabranjeni” delikates. Ali da li postoje mirisi koji mogu suzbiti naš apetit i pomoći nam da izgubimo težinu?

Ekstra devičansko maslinovo ulje

Maslinovo ulje je dobro ne samo za zdravlje, već i za figuru. Prema studiji koju su sproveli stručnjaci iz Nemačkog istraživačkog centra za hemiju hrane, ljudi koji su osetili aromu maslinovog ulja tokom obroka brže su se osećali sitima i na kraju su jeli manje. Dakle, možete samo dodati malo ulja u salatu ili čak jogurt, ili ga samo sipati u tanjir i držati na stolu za večeru, to će svakako pomoći.

Beli luk

Snažni eterični ukusi belog luka, luka i čilija izazivaju nas da grizemo na manje komade i da temeljnije žvačemo. A kada vozimo polako, brže se zasitimo - i ne prođemo.

Foto: Pixabay.com

Zelene jabuke i banane

Neutralni slatki ukusi pomažu u obuzdavanju apetita. Ako ste gladni, njušite bananu, jabuku ili običnu vaniliju i pojećete onoliko koliko vam treba da se nasitite za večerom, a ne zalogaj više.

Mirođija

Još jedna biljka čiji miris pomaže u suzbijanju apetita. Osećaja gladi? Pojedite stabljiku mirođije i popijte čašu hladne vode i to će vam ugasiti glad.

Grejpfrut

Najčešći plod za osobe na dijeti, grejpfrut ne samo da nam pomaže da sagorevamo dodatne kalorije, već i sprečava da se prejedemo. Samo udahnite aromu grejpfruta 15 minuta pre jela - i sigurno se nećete prejesti.

Autor: