AKTUELNO

Uživanje u seksu podrazumeva neprestano upoznavanje i svog tela i tela svog partnera. Za određena mesta stručnjacu kažu da izazivaju posebnu strast i vode pravo do orgazma.

1. Pubična kost - perineum

Ženevjev Duart, stručnjak za tantričke masaže iz Njujorka, savjetuje da se masažu počnete na mestima koji su u neposrednoj blizini polnih organa.- Stimulacija tih delova tela, poput pubične kosti (deo između penisa i anusa) krije mnogo erotskog potencijala. Masaža ovog dela sa dva- tri prsta, držeći drugom rukom njegov penis uspravno, obezbeđuje vrhunsko zadovoljstvo - kaže Duart.

Foto: Unsplash.com

2. Osetljivi rub usana

Bukalni nerv, smešten na rubovima usta i te kako može pomoći u ljubavnoj predigri.

- Ovo područje je izrazito osetljivo na dodir. Često je zanemareno jer se većina ljudi pri ljubljenju koncentriše na srednji deo usana. Ako palcem lagano pređete rub usta (kao da stavljate olovku za usne), osetićete golicanje, kaže klinički seksolog Rejčel Ros. A zadovoljstvo povećajte u kombinaciji sa poljupcem.

- Nakon uobičajenog poljupca, vrhom jezika pređite po gornjem rubu usne partnera. Povucite se i ponovo ga poljubite - objašnjava dr Ros nepogrešivu taktiku.

3. Bradavice

Peti Briton, klinički seksolog iz Los Angđelesa i autor knjige "The Complete Idiot's Guide to Sensual Massage", objasnila je vrednost igre bradavicama.

- To je primenjivo i na žene i na muškarce. Možete mu pokazati tačno ono što vam se sviđa igrajući se njegovom bradavicom - objašnjava. - Njihove bradavice su neistražena teritorija, erogena zona s kojom nisu eksperimentisali. Lagano ih pređite jezikom, štipnite, ugrizite...

Autor: Z.L.