AKTUELNO

Domaće kiflicečesto mogu da se nađu na trepzi jer je to najbolje pecivo. Sa sirom se najčešće prave, ali slatke kiflice nisu ništa manje ukusne. Isporbajte i recept za slatko testo sa konjakom koje se puni višnjama, a na kraju se uvalja u šećer u prahu. Prave zimske kiflice koje podsećaju na sneg i hladno vreme, idealne su za praznike, a neverovatno su ukusne.

Sastojci: 200 g putera, 50 g šećera, 10 g vanilin šećera, prstohvat soli, 200 g pavlake, 7 g suvog kvasca, 500 g brašna, 20 ml konjaka, višnje (smrznute ili u konzervi), šećer u prahu

Priprema: Sjedinite puter, šećer, vanilin šećer i so. Dodajte pavlaku i kvasac, pa sjedinite, a zatim postepeno dodajte brašno i konjak, pa umesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite 1-2 sata u frižideru. Podelite na 2 jednaka dela, pa razvucite na pobrašnjenoj površini. Isecite trouglove, pa stavite višnju na veći kraj i urolajte. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta. Uvaljajte u šećer u prahu. 

Autor: Z.L.