AKTUELNO

Novo istraživanje pokazalo je da prilikom vođenja ljubavi nije važan samo vrhunac, nego i uvod, kao i rasplet priče.

Naime, većina ljudi priznala je da žudi za malo akcije pre i nakon vođenja ljubavi, a postoji i čaroban broj za maksimalno zadovoljstvo – šest.

Reč je o takozvanom „šestominutnom pravilu“, navodi se u istraživanju koje su naručile strane kompanije za seks i edukaciju.

Ovim istraživanjem obuhvaćeno je 1.500 Kanađana između 18 i 24 godine, a pokazalo se da su oni koji su potrošili šest ili više minuta na predigru, odnosno dodirivanje, ljubljenje i grljenje pre vođenja ljubavi, bili vrlo zadovoljni svojim seksualnim životom.

Foto: Pixabay.com

Ali, zanimljivo je da je još više ispitanika (56% muškaraca i 55% žena) bilo zadovoljnije ako su isto toliko vremena potrošili na maženje nakon vođenja ljubavi.

- Često zaboravljamo na priliku koja dolazi iz povezivanja nakon seksa. Ranjivi smo, osećamo se opušteno, osećamo se zaista povezano, tako da je ovo savršeno vreme za prisnost koja može dovesti do više seksualnog zadovoljstva - objasnio je Robin Milhausen, profesor seksualnosti sa Univerziteta u Guelpu.

Iako su i muškarci priznali da su zadovoljniji ako se pridržavaju šestominutnog pravila, studija je pokazala da će i bez toga postići orgazam, dok većina žena (61 posto) neće.

- Ovi podaci pokazuju da ljudima potrebno da osete da se njihovo telo poštuje, posebno nakon seksa, i da postoji obostrano prijatno iskustvo za obje osobe - istakla je Intija Lojst, seksualni pedagog.

Upravo zato, stručnjaci se slažu da se isplati produžiti seksualni užitak za minimalno šest minuta na početku i šest minuta na kraju jer bi to moglo rezultirati većim zadovoljstvom, bez obzira na to koliko ste dugo u vezi sa svojim partnerom.

Autor: Z.L.