AKTUELNO

Poznata je činjenica da muškarci češće postižu orgazam od žena. Prema podacima iz najveće američke studije seksualnog ponašanja, orgazam postiže 91 odsto muškaraca, a samo 64 odsto žena.

O ključu zadovoljavanja žena i dalje se vode rasprave. Neki stručnjaci tvrde da je bitna stimulacija klitorisa, dok drugi kažu da je oralni seks neophodan. No, koje seksualne pozicije su najbolje za ženski užitak?

Ako ste isprobavali gimnastičke poteze u spavaćoj sobi kako biste zadivili svog partnera, verovatno ste gubili vreme. "Pokušaji izvođenja komplikovanih akrobacija odvlače vam pažnju od samog seksa i stavljaju fokus na održavanje balansa umesto na doživljavanje senzacija," kaže seksualna edukatorica Dorijen Solot, koautor knjige ''I (Heart) Female Orgasm'' za "Cosmopolitan". U nedavnom istraživanju marke kondoma "Skyn", 2.827 žena starosti između 18 i 34 godine pitali su koja im je omiljena seks-poza.

Foto: Pixabay.com

Misionarska poza našla se na vrhu s 30,90 posto glasova i, prema seksualnim stručnjacima, žene dobijaju najveći užitak od tog položaja. No, želite li barem malo začiniti stvari, trebali biste isprobati poziciju koja se u "Kamasutri" naziva "Mačka" (The Cat).

Ta pozicija zapravo je slična misionarskoj, u kojoj je veći naglasak na stimulaciji klitorisa.

Prethodne studije pokazale su kako žene imaju više šanse da postignu orgazam koristeći ovu tehniku. Kako ona funkcioniše? Počnite u misionarskoj poziciji, a zatim umesto zabadanja samo njišite telo kako biste održavali klitoralnu stimulaciju.

Autor: Z.L.