AKTUELNO

Vruće, hrskave i super ukusne.

Kada se radi o receptima sa testom, nekima to ide bez problema, dok se drugi prilično muče.

Naravno, sve je to stvar prakse.

A kiflice su uvek izazov čak i za iskusne kuvare.

Sastojci:

15 gr kvasca

1 kašičica šećera

2 jaja + 1 žumance

50 ml ulja

300 ml mlakog mleka

550-600 gr brašna

so

200 gr sira

50 gr kačkavalja

Priprema:

Izmrviti kvasac u malo mlakog mleka, dodati šećer pa kad zapeni dodati ulje, jaja, ostatak mleka,
brašno i so.

Mesiti testo 5-6 minuta da bude penasto i srednje tvrdo, više mekše. Pokriti da odstoji 20 minuta.

Razviti na pobrašnjavljen sto pa ga oklagijom istanjiti pola cm. Iseći na pravougaonike. U gornji deo staviti izdrobljen sir u koji ste dodali belance i malo kačikavalja.

Donji deo iseći na uzane trake ali ne do kraja. Uviti u kiflice i ređati u podnazan pleh. Peći na 200 stepeni C 35-40 minuta.

Autor: