Vruće, hrskave i super ukusne.
Kada se radi o receptima sa testom, nekima to ide bez problema, dok se drugi prilično muče.
Naravno, sve je to stvar prakse.
A kiflice su uvek izazov čak i za iskusne kuvare.
Sastojci:
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
2 jaja + 1 žumance
50 ml ulja
300 ml mlakog mleka
550-600 gr brašna
so
200 gr sira
50 gr kačkavalja
Priprema:
Izmrviti kvasac u malo mlakog mleka, dodati šećer pa kad zapeni dodati ulje, jaja, ostatak mleka,
brašno i so.
Mesiti testo 5-6 minuta da bude penasto i srednje tvrdo, više mekše. Pokriti da odstoji 20 minuta.
Razviti na pobrašnjavljen sto pa ga oklagijom istanjiti pola cm. Iseći na pravougaonike. U gornji deo staviti izdrobljen sir u koji ste dodali belance i malo kačikavalja.
Donji deo iseći na uzane trake ali ne do kraja. Uviti u kiflice i ređati u podnazan pleh. Peći na 200 stepeni C 35-40 minuta.
Autor: