AKTUELNO

Napravićete je za 15 minuta.

Sastojci:

1 l mleka

50 g putera

5 jaja

200 g šećera

1 kesica vanilin šećera

50 g skroba

220 g krem sira

1 banana

100 g bobičastog voća

250 g petiti ber keksa

šećer u prahu za ukrašavanje

Priprema:

Dno kalupa obložite keksom. U šerpu sipajte litar mleka, stavite na šporet, dodajte puter i mešajte da se otopi. Jaja umutite sa šećerom, vanilinim šećerom i skrobom. Dobijenu smesu sipajte u vruće mleko. Mešajte žicom dok ne počne da se zgušnjava. Prebacite u činiju pa umešajte pasiranu bananu. Dodajte i bobičasto voće i krem sir pa sve izmešajte varjačom. Fil sipajte preko keksa. Poravnajte pa stavite odozgo još jedan red keksa. Stavite u frižider na 3 sata. Pospite šećerom u prahu.

Autor: