AKTUELNO

Kuvanje testenine čini se kao najlakši kulinarski zadatak. U veliku šerpu s ključalom vodom sipa se željena količina testenine koja se kuva određeno vreme, ocedi se i to je to. Uz sos po želji, vaš obrok je gotov.

Međutim, nedavno se na internetu pojavila nova metoda kuvanja paste koja je oduševila mnoge jer ćete umesto da trošite električnu energiju tokom kuvanja na ringli, na ovaj način zapravo uštedeti struju.

Fora je, naime, da se testenina kuva u vreloj vodi, na ugašenoj ringli.

Kako kaže autorka snimka, nakon što provri voda, sipajte testeninu i pustite da se kuva na vatri dva minuta, a zatim na isključenoj vatri, pokrivena, deset minuta. I voila, imaćete savršeno skuvanu pastu svaki put.

„Radim ovo godinama!! Funkcioniše za sve vrste testenine! Potrebno je samo prilagoditi vreme različitim oblicima paste“, napisala je jedna korisnica.

Foto: Unsplash.com

„Tako možete da kuvate i jaja. Brzo ključanje 1-2 minuta, poklopite i sklonite sa vatre na 12 minuta. Prebacite u ledenu vodu i svaki put imate savršeno kuvano jaje“, savet je druge korisnice.

Autor: