AKTUELNO

Recept je prilagođen i početnicima.

Nema boljeg peciva od svežih kiflica sa sirom.

Čak i ako ste početnik, samo pratite korake ovog recepta i uspećete u pripremi.

Sastojci:

800 gr. brašna

400 ml. mleka

1/2 šoljice ulja

200 gr. sira

malo soli

1 kašika šećera

4 jaja

susam

1 kockica kvasca

Priprema:

Kvasac rastopiti u malo toploga mleka sa kašikom šećera. U to dodati 3 cela jaja pa malo izupati žicom. Dodati ostatak mleka pa polovinu brašna i malo soli. Malo izmešati dodati ulje i ostatak brašna pa zamesiti srednje tvrdo testo.

Pokriti i ostaviti na toplom da testo odmori i malo naraste. Preraditi dva puta kad naraste. Kada drugi put naraste razviti na radnu površinu što tanje testo i podeliti na 3 dela pa seći trouglove. Sir izdrobiti i dodati belance pa sa njime puniti trouglove i zavijati u kiflice.

Premazati ih sa žumancetom u koje ste dodali malo ulja. Posuti susamom. Pokriti folijom da narastu 10 min pa peći na 180 stepeni C 20 minuta da lepo porumene.

Autor: