AKTUELNO

Tokom hladnih dana važno je da sobu u kojoj boravimo održavamo toplom i da tako ostane što duže. To možete postići tako što ćete uzeti obzir sledeće cake. One ne zahtevaju mnogo truda od vas i što je najvažnije – veoma su jeftine.

Aluminijumska folija

Na zadnju stranu radijatora stavite aluminijumsku foliju kako ne biste gubili toplotu. Na taj način preusmerićete topli vazduh ka centru vaše sobe.

Tepisi

Ćebad i tepisi sprečavaju sakupljanje hladnog vazduha u prostoriji. Ako vam izolacija poda nije dobra, čak deset odsto toplog vazduha može da se apsorbuje u hladni pod. Tepisi su odlični izolatori, a oni će vam takođe zagrejati stopala.

Foto: Pixabay.com

Zavese

Ujutro otvorite zavese širom i pustite u sobu jutarnju svetlost. Pre spavanja navucite zavese na svim prozorima. U većini domova, grejanje je noću slabije, a zavese će sprečiti da topli vazduh izlazi kroz prozore vaših soba. Zavese koje koristite zimi treba da budu što deblje, jer ćete tako duže održati toplotu.

Dekorišite zidove

Postavljanje ogledala, fotografija i slika na zidove sprečiće gubitak toplote. Čak i deblji poster može napraviti dodatni sloj izolacije,što povećava temperaturu u stanu i tako sprečava hladne zidove da upijaju topli vazduh.

Savet je takođe da ne zagrevate hodnik i prostorije koje ne koristite. Isključite grejanje u njima i zatvorite vrata. Tako ćete sprečiti nepotreban gubitak toplote i održati sobu toplom, navodi City Magazine.

Autor: