Pita sa mesom kojoj ukućani neće moći da odole.
Potrebno je:
pakovanje tankih kora
1 glavica crnog luka
3 jaja
1 -2 rendana krompira
1/2 praška za peciva
začin, so, biber
200 ml jogurta
50 ml mleka
50 ml maslinovog ulja
2 kašike griza
Priprema:
Meso stavite u tiganj sa uljem i sipajte malo vode da se izdinsta. Dodati seckan crni luk. Dinstati oko 15 minuta. Ubaciti krompir.
Posoliti, dodati mleveni biber...Jaja umutiti mikserom, dodati ulja 50 ml jogurta, mleko, griz i sve izjednačiti. Tanke kore ređati, prvo dve premazati uljem, na trećoj ide nadev, a zatim na svaku koru po malo nadeva.
Završiti sa dve prazne kore koje su samo premazane uljem. Iseći na kocke nožem i preliti polako jajima.
Ostaviti oko 30 minuta da upije i peći na 200 stepeni C oko 50 min. Pred kraj prekriti folijom. Prohlađenu seći i uživati u svakom zalogaju.
Autor: