AKTUELNO

Pita sa mesom kojoj ukućani neće moći da odole.

Potrebno je:

pakovanje tankih kora

1 glavica crnog luka

3 jaja

1 -2 rendana krompira

1/2 praška za peciva

začin, so, biber

200 ml jogurta

50 ml mleka

50 ml maslinovog ulja

2 kašike griza

Priprema:

Meso stavite u tiganj sa uljem i sipajte malo vode da se izdinsta. Dodati seckan crni luk. Dinstati oko 15 minuta. Ubaciti krompir.

Posoliti, dodati mleveni biber...Jaja umutiti mikserom, dodati ulja 50 ml jogurta, mleko, griz i sve izjednačiti. Tanke kore ređati, prvo dve premazati uljem, na trećoj ide nadev, a zatim na svaku koru po malo nadeva.

Završiti sa dve prazne kore koje su samo premazane uljem. Iseći na kocke nožem i preliti polako jajima.

Ostaviti oko 30 minuta da upije i peći na 200 stepeni C oko 50 min. Pred kraj prekriti folijom. Prohlađenu seći i uživati u svakom zalogaju.

Autor: