AKTUELNO

Planeta impulsa, strasti i ambicija biće u retrogradnom hodu do 12. januara 2023. godine

Mars je jedna od najcenjenijih planeta u astrologiji. S obzirom na to da je Mars bio bog rata, strasti i ambicija, ono što ovu planetu pokreće je impuls.

Šta se događa kad ova planeta krene retrogradno? U najkraćem - haos!

Retrogradni hod Marsa koji je započeo 30. oktobra 2022. i trajaće do 12. januara 2023. godine nateraće sve pripadnike Zodijaka da preispitaju način na koji deluju kad ih povede impuls, piše "Stylecaster".

Ovan
Pošto je Mars vaša vladajuća planeta, vi ćete osetiti retrogradnost na dubokom nivou. Dok se ova planeta bude kretala kroz vašu treću kuću komunikacije, možete da očekujete konflikte sa drugim ljudima, a posebno sa bliskim prijateljima, kao i sa braćom i sestrama.

Takođe, Mars u retrogradnom hodu primoraće vas da iznova otkrijete šta je ono što vas pokreće. Ukoliko budete bili voljni da testirate svoju inteligenciju, to može da dovede do velikih mentalnih prodora. Razmislite o načinu na koji saopštavate istinu drugima.

Bik
Dok Mars bude prolazio kroz vašu kuću novca, stabilnosti, imovine i sistema vrednosti, nateraće vas da preispitate načine na koje trošite novac.

Da li vaše kupovne navike postaju vaš porok? Ili sebi uskraćujete zadovoljstva da biste stekli mudrost u upravljanju finansijama? Možda je vreme da se oslobodite starih navika u vezi sa trošenjem.

Blizanci
Narednih nekoliko meseci mogli biste da imate niz ishitrenih reakcija, jer će se Mars kretati retrogradno kroz vaš znak. S jedne strane možete da osetite emocionalnu iscrpljenost, a s druge poriv da se konačno zauzmete za sebe.

Ako ste ikada sanjali o tome kako biste se postavili ako biste dobili drugu šansu, ovaj retrogradni hod Marsa mogao bi da pretvori vaše želje u stvarnost. Vreme je da naučite kad bi trebalo da provocirate da biste saznali šta druga strana misli o vama, a kad da se povučete.


Rak
Imaćete utisak kao da vam stvari izmiču kontroli. Dok se Mars kreće retrogradno kroz vašu 12. kuću duhovnosti i podsvesti, vi kao da ćete biti udaljeni od stvarnosti.

Ali, ako dopustite sebi da zaronite u okean negativnih misli, biće vam teže nego inače da se oslobodite te mračne i teške energije. Ne zaboravite da je nekad u životu jedina ispravna stvar dozvoliti okolnostima da nas vode.

Lav
Da li ste već počeli da osećate kako se ljudi koje doživljavate kao bliske ne ponašaju kao deo tima? Retrogradni Mars vas tera da neke veze prekinete, ma koliko da vam se pre samo nekoliko dana činilo da će one biti večne.

Pošto 11. kuća u kojoj se Mars kreće retrogradno simbolizuje nade i snove, moguće je da ćete do polovine januara pronaći snage i volje da se fokusirate na njihovu realizaciju. Ne sumnjajte u sebe, odagnajte strahove koji vas sprečavaju da živite životom kakvim želite.

Devica
Da li osećate da svi minimiziraju vaš rad i vaše zasluge? Da li ste umorni od pronalaženja posla na kom ćete biti cenjeni i plaćeni u skladu sa znanjem i rezultatima?

Retrogradni Mars u vašoj 10. kući imidža i društvenog statusa može da učini da ostanete bez angažmana ili da završite na radnom mestu koje je daleko lošije rangirano od onog koje zaslužujete. Ipak, ne posustajte; sada je trenutak za rebrendiranje vaše karijere i nemojte to da propustite.

VagaTokom ove retrogradnosti dobro ćete sagledati svoje dugoročne ciljeve. Da biste ostvarili viziju koju ste manifestovali i da biste stekli znanje koje vam je potrebno, neophodno je da prihvatite da se stvari neće odvijati na način na koji ste zamislili. Oslobodite se očekivanja, barem dok Mars ne krene direktno.

Škorpija
Poslednji meseci 2022. godine za vas bi mogli da budu veoma stresni, ali i veoma značajni. Mars će šetati kroz vašu osmu kuću koja simbolizuje transformaciju i primorati vas da ponovo razmislite o načinima na koje dajete i uzimate. Šta vas tera da se spojite sa drugom osobom? Koje su to “crvene linije” preko kojih nikada nećete preći?

Retrogradnost vas tera da detektujete kad ste spremni da budete ranjivi i kad bi trebalo da “podvučete crtu” u partnerskim odnosima.

Strelac
Ukoliko između vas i voljene osobe postoje stari sukobi, za vreme retrogradnog hoda Marsa moraćete da ih rešite. Razmislite o načinu na koji ulazite u konflikte ne samo sa partnerom/partnerkom, već i sa kolegam, prijateljima i neprijateljima.


Sada imate priliku da naučite kako da radite zajedno, a ne jedni protiv drugih.

Strelac letnji horoskop astrologija zodijak
Pixabay.com

Jarac
Iako vam je teško da menjate rutinu, sada bi to trebalo da uradite da bi vam se mnoge stvari pokrenule sa mrtve tačke i donele svežinu u život.

Možda ste do sada previše radili za druge, a sebe stavljali na poslednje mesto? Da li su vaše svakodnevne obaveze toliko obimne da vam ne preostaje nimalo vremena za opuštanje, druženje sa prijateljima, uživanje sa voljenom osobom? Ili ste sami upravo zato što ste se previše fokusirali na posao?

Retrogradni hod Marsa mogao bi da vas natera da prevaziđete strahove od povratka u zdrav ritam za kojim toliko žudite.

Vodolija
Ukoliko osećate veliki priliv strasti u ljubavnim odnosima, neka vas to ne čudi - Mars se retrogradno kreće kroz vašu petu kuću koja vlada zabavom, emotivnim odnosima i samoizražavanjem.

U narednim mesecima tragaćete za novom inspiracijom i umetničkim izražavanjem, što odavno niste imali prilike da činite.

Ribe
Da li je situacija u vašem domu postala uzavrela? Da li su sve češće čarke među članovima vaše porodice? To ne bi trebalo da vas čudi kad Mars krene retrogradno, jer se ovoga puta nalazi u vašoj četvrtoj kući koja se odnosi na dom i porodicu.

Tenzija koju osećate može skupo da vas košta, zato širom otvorite prozore, duboko udahnite i pokušajte da se smirite. Prethodno se isplačite ili izmorite u teretani ili na trčanju.

Važno je da se povežete sa vašim unutrašnjim bićem i da naučite da vladate svojim osećanjima, a posebno rečima. U suprotnom, izvesno je da će konflikti pod vašim krovom biti svakodnevni.

Autor: