AKTUELNO

Gotovo da nema savršenog ručka bez mesa, a gotovo da nema mesa uz koje ne ide senf.

Možda ste mislili da ovaj namaz podrazumeva neku posebnu obradu ili da sadrži tajne sastojke i začine.

Međutim, istina je da vam je za savršen i ukusan domaći senf potrebno svega pet sastojaka.

Senf koji mi najčešće konzumirano se zove Engleski senf.

Foto: Pixabay.com

Osnovu čini seme slačice, koju možete nabaviti u bilo kom marketu ili specijalizovanoj prodavnici zdrave hrane.

Jedina mala začkoljica je to što senf ne može odmah da se konuzumira, već mora da odstoji dva do tri dana u hladnom, ali znate već i sami da na vredne stvari valja čekati.
– samlevena slačica
– so, pola kašičice
– šećer, 1 i po kašičica
– jabukovo sirće, 2 kašike
– voda, 1 i po kašika

Pomešajte praškaste sastojke žicom, a zatim dodajte sirće i vodu. Smesu ostavite da odstoji 2 do 3 dana u frižideru.

Nakon toga, možete koristiti svoj domaći senf.

Ceo proces pripreme engleskog senfa i još čak dve vrste (Pivski senf i “Dižon” francuski senf) koje postoje, možete pogledati u videu pred vama.

#Recept

#domaći

#senf