AKTUELNO

Orahe i bademe blago prepecite na tiganju, smokve i sir isecite na kockice i poređajte pršut.

Sastojci:

100 g rukole

100 g matovilca

50 g Zlatiborac zlatiborskog pršuta

šaka oraha

šaka badema

50 g kozjeg sira

2-3 perca vlašca

6-7 suvih smokvi

Preliv:

3 kašike balzamiko sirćeta

10 kašika maslinovog ulja

kašika meda

kašika senfa

kašika balzamika od nara

prstohvat bibera

prstohvat soli

Priprema:

Rukolu i matovilac dobro očistite i operite. Orahe i bademe blago prepecite na tiganju, smokve i sir isecite na kockice i poređajte pršut. Vlašac skroz usitnite.

Napravite preliv i dobro ga promešajte.

Sve sastojke sastavite i lagano pomešajte sa prelivom.

#Rukola

#pršuta

#salata