AKTUELNO

Prema studiji koja se temelji na nalazima grupe koja je ocenila 24 slike penisa koji su varirali u obimu, dužini i stidnim dlakama, mnoge žene povezuju različite vrste penisa s određenim osobinama njihovih „vlasnika“

Studija ‘Karakter i seksualna percepcija penisa: Stvaranje digitalnog dojma’ temeljila se na odgovorima 106 studenata, većinom žena. Grupa je zamoljena da proceni 24 slike penisa koji su varirali u obimu, dužini i stidnim dlakama i da samo na temelju slike donesu zaključke o karakteru vlasnika pojedinog penisa.

Nakon što su pogledali eksplicitne slike penisa, morali su staviti njihove vlasnike u neku od sledećih kategorija: ‘ovo je prototip/stereotipni penis’, ‘ovo je atraktivan penis’, ‘ova osoba je polno aktivna’, ‘ova bi bila dobra u krevetu’, ‘ova je ekstrovertirana i entuzijastična’, ‘ova je pouzdana i samodisciplinovana’, ‘ova je teskobna i lako se uznemiri’, ‘ova osoba je kompleksna i otvorena za nova iskustva’, ‘ova je simpatična i topla’, ‘bi li ta osoba bila aktivni ili pasivni član seksa’, ‘što mislite koliko je seksualnih partnera imala ova osoba’.

Grupa je vjerovala da će oni s većim obimom biti seksualno aktivniji i dobri u krevetu. Takođe, verovalo se da su oni s dugim penisima privlačniji i ekstrovertiraniji od onih s kraćim penisima. Izjavili su i da uzak penis znači da ste neurotičniji, prenosi Daily Star.

Istraživači su također primetili da su stidne dlake igrale ‘iznenađujuće’ važnu ulogu.

Oni s dugim stidnim dlakama smatraju se introvertiranima i neotvorenim za nova iskustva, dok su oni doterani ocenjeni kao privlačniji i bolji u životu.

– Ova je tema doista proizašla iz razgovora s kolegama i prijateljima koji su prolazili kroz online sastanke i razmenjivali eksplicitne slike putem aplikacija i drugih servisa za slanje poruka. Kad bi netko od njihovih potencijalnih partnera poslao svoju fotografiju, moji prijatelji bi se šalili o njihovim kvalitetima kao ljubavnika i tome kako bi bilo biti s njima. Hteo sam to raščlaniti i videti mogu li pogledati koliko su eksplicitne slike doprinele ovom procesu odabira partnera u digitalnom prostoru – rekao je Amerikanac, autor studije, Thomas R. Brooks, prenosi 24sata.hr.