AKTUELNO

Ko ljude zapravo uči kako ići na sastanke, pronaći pravog partnera i kako biti srećan u ljubavi? Naravno, postoje hiljade knjiga sa savetima.

Ali ako stvarno prelistate stranice i istaknete delove od kojih vam srce titra, uskoro ćete shvatiti da je jedina stvar koju ove knjige zapravo čine jeste da vam daju gomilu saveta, ponekad protivurečnih i da se na kraju osećate zbunjeno.

Pričekajte 35 minuta pre nego što mu uzvratite poruku (bolje ne čekati), nemojte se ni truditi da posegnete za novčanikom – naterajte ga da plati (trebalo bi da se ponudi da plati), neka uvek misli da ste na ivici da odete (koja je, dovraga, svrha toga?). To je samo mali uvid u protivurečnost saveta koje nudi literatura.

Bolje zaboravite te knjige i okrenite se – roditeljima. Neki će nas zasesti i ispričati sve ljubavne dogodovštine koje su prošli tokom godina, dok će neki u kratkim crtama reći najvažnije lekcije koje su naučili.

Kao žene, često smo jako znatiželjne šta se mota po muškom umu i koji ljubavni savet majki su poslušali. Deset muškaraca je otkrilo koji su to ljubavni saveti majki koje su poslušali:

1. Kad sam imao 20 godina i prvo slomljeno srce, mama mi je dala savet. Rekla je: "Ono što trpiš u vezi je sve što ćeš iz nje dobiti." To se pokazalo tačno na više od jednog načina. Aleks (23)

2. Jednostavno je. Mama mi je jednom rekla: "Pogledaj njenu majku i videćeš njenu budućnost". Brajan (25)

3. Nemoj žuriti, rekla mi je. Ako misliš da je ona prava za tebe, ili vidiš budućnost s njom i ona te čini srećnim, onda nastavi s tim. Nikada ne dopusti da te partnerka prisiljava na nešto što ne želiš. Takođe, budi iskren o svojim osećanjima. Den (27)

Foto: Pixabay.com

4. Ako sad nije dobro, nikad ni neće biti. (Amin, mama). Džoni (30)

5. Obrati pažnju na to kako se ponaša prema konobaru u restoranu. To će ti sve reći. Klif Montana (26)

6. Nikad se ne zadovoljavaj ni s kim. Šejn (29)

7. Moja mama je bila velika zagovornica fraze "ako si u vezi, ti si deo tima". Stoga moraš naučiti da praviš kompromise i shvatiti da se više ne radi samo o tebi. A s tim dolazi i velika odgovornost. Ako želiš da budeš dobar dečko ili muž, njihove potrebe moraš staviti ispred svojih. Jer na kraju dana, vi ste tim. Njena sreća je i vaša sreća, otkrio je Tomas (28) za Your Tango, prenosi 24Sedam.

8. Ne srljaj u vezu u koju nisi siguran. Budi strpljiv dok ne pronađeš pravu osobu. Beri (34)

9. Veruj svojim instinktima – oduvek to radim. Džordž (31)

10. Najbolje je zaljubiti se u najboljeg prijatelja. To je nešto što mi je mama rekla kad sam bio jako mali i to je zauvek ostalo sa mnom. Grant (29)