AKTUELNO

Recept koji ćete često koristiti.

Ovako pripremljenoj piletini niko ne može da odoli.

Zamislite samo pileće grudi sa šampinjonima i slaninom, u sočnom sosu koji samo pojačava ovu kombinaciju ukusa.

Uz malo truda dobijate ručak za gurmane.

Sastojci:

pileće grudi

300 gr šampinjona

2 lista suve slanine

1 veća paprika

1 glavica crnog luka

3 čena belog luka

3 kašike instanta za sos od pečuraka

kocka kačkavalja

200 gr kisele pavlake

300 ml vode

ulje, biber, peršun

Priprema:

Meso iseči na tanje komade pa ih na ulju izdinstati i zapeći. Izvaditi iz tiganja i ubaciti sitno seckanu slaninu dimljenu da se istopi. U to dodati seckani crni luk i papriku na sitne kockice.

Pržiti da bude staklasto, pa dodati sitne šampinjone cele, a ako su krupni iseći ih.

Dinstati sa malo vode da omekšaju i ukrčkaju se. U činiju ubaciti pavlaku, instant i vodu, izmešati i sipati u gotove šampinjone.

Dodati i seckan beli luk. Vratiti meso i krčkati još 10 minuta. Na kraju dodati rendani kačkavalj, peršunov list i mleveni biber.

Autor: