Recept koji ćete često koristiti.
Ovako pripremljenoj piletini niko ne može da odoli.
Zamislite samo pileće grudi sa šampinjonima i slaninom, u sočnom sosu koji samo pojačava ovu kombinaciju ukusa.
Uz malo truda dobijate ručak za gurmane.
Sastojci:
pileće grudi
300 gr šampinjona
2 lista suve slanine
1 veća paprika
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
3 kašike instanta za sos od pečuraka
kocka kačkavalja
200 gr kisele pavlake
300 ml vode
ulje, biber, peršun
Priprema:
Meso iseči na tanje komade pa ih na ulju izdinstati i zapeći. Izvaditi iz tiganja i ubaciti sitno seckanu slaninu dimljenu da se istopi. U to dodati seckani crni luk i papriku na sitne kockice.
Pržiti da bude staklasto, pa dodati sitne šampinjone cele, a ako su krupni iseći ih.
Dinstati sa malo vode da omekšaju i ukrčkaju se. U činiju ubaciti pavlaku, instant i vodu, izmešati i sipati u gotove šampinjone.
Dodati i seckan beli luk. Vratiti meso i krčkati još 10 minuta. Na kraju dodati rendani kačkavalj, peršunov list i mleveni biber.
Autor: