AKTUELNO

Petros i Mirto razmenili su zavete večne ljubavi i odanosti u zaista jedinstvenom i originalnom okruženju - pod vodom, na dnu mora kod ostrva Alonisos, a ovo prvo podvodno građansko venčanje na ostrvu Sporadi održano je u ponedeljak, 29. avgusta, na inicijativu opštine.

Foto: Printscreen YouTube/Visit Alonissos

Na ceremoniji su bili, pored bračnog para i gradonačelnika Aloniosa Petrosa Vafinisa, deveruše, instruktori ronjenja i podvodni kamerman, pa svečana dekoracija u obliku srca, nije propala.

Mlada Mirto nosila je venčanicu, dok je mladoženja bio obučen napola službeno, napola opušteno, dok je ostatak gostiju bio obučen u skladu sa ronjenjem.

Foto: Printscreen YouTube/Visit Alonissos

Nakon razmene zaveta, Petros i Mirto su skinuli maske za svoj prvi poljubac kao mladenci, dok je podvodna kamera snimala celu ceremoniju, koja je direktno prenošena na velikom ekranu postavljenom na plaži za svatove. Događaj je bilo moguće pratiti i putem mobilnog telefona.

Petros iz Edese kod severne Grčke i Mirto iz Komotinija, na severoistoku zemlje, kao i deveruše, imali su časove ronjenja četiri dana na ostrvu pre ceremonije, javila je državna televizija ERT.

Gradonačelnik Vafinis je davno dobio ronilačku dozvolu za izvođenje venčanja pod tirkiznim vodama ostrva.

Na dnu mora bile su dve deveruše, predsednica Turističke komisije Maia Agalu koja je takođe preuzela organizaciju venčanja, kao i tri instruktora ronjenja volontera ronilačkog centra "Triton Dive Center".

"Osećanja koja vas preplave na dnu tokom venčanja su neopisiva. U idealnim uslovima mira koje nudi podvodno okruženje, vreme staje i ovaj trenutak pripada isključivo paru", rekao je gradonačelnik nakon ceremonije.

Na Dan zaljubljenih prošlog februara, opština Alonisos pozvala je parove da organizuju podvodna venčanja.

"Naš cilj je da "otvorimo" novo tržište za Grčku, te se ostrvo Alonisos razvija u međunarodnu ronilačku destinaciju koju su ove godine odabrale stotine ronilaca iz celog sveta. Generalno, ostrvo je tokom cele letnje sezone zabeležilo veoma visoku popunjenost koja je dostigla 100 odsto za avgust, dok će se turistički saobraćaj nastaviti do prvih deset dana oktobra”, naglasio je gradonačelnik Vafinis, piše "Keep Talking Greece".