AKTUELNO

Fen svi koristimo za sušenje kose i, eventualno, odeće. Ali ovaj uređaj može da ima više namena.

1. Uklanjanje prašine

Peašina koja se nakuplja na teže dostupnim mestima teže se čisti uobičajenim sredstvima. Međutim, u tome vam može pomoći fen. Uključite hladan vazduh i sumerite ka predmetu koji želite da pčistite. Pomaže kod uklanjanja prašine sa veštačkog cveća, računara, tastature, stilskog nameštaja i sl.

2. Uklanjanje voštanih boja sa zidova

Ovaj trik posebno važi za one koji imaju decu u kući. Mališani često znaju da se zaigraju i išaraju zid voštanim bojicama. Da biste uklonili te mrlje potrebno je da vruć vazduh iz fena usmerite na išarani deo zida ili nameštaja. Kada boja krene da se topi, obrišite je nakvašenim sunđerom na kom ste dodali malo deterdženta.


3. Uklanjanje nalepnica sa tegli

Nalepnice i ostatke nalepnica sa tegli i flaša možete ukloniti fenom za kosu. Sve što treba da uradite jeste da usmerite fen podešen na najvišu temperaturu kako bi se lepak istopio, a tragovi nalepnica potpuno uklonili.

4. Dekorisanje torte

Kada pripremate tortu i nanesete glazuru, možete je oblikovati fenom umesto viljuškom. Samo morate podesiti hladan vazduh i torta će poprimiti savršen reljefan oblik.

Autor: