Za domaće čokoladne praline s višnjama treba samo 10 minuta posla, a kao rezultat dobićete savršeni slatkiš. Možete da ih punite raznim sastojcima, kao što su lešnik, badem, maline šta god poželite.
Savršene su za poklon ukoliko želite da obradujete dragu osobu, nečim oko čega ste se sami potrudili. Za pripremu je najbolje da koristite silikonski kalup, jer će se praline lakše vaditi i neće biti bojazni da ćete ih zdrobiti.
Sastojci: 200 g crne čokolade, 2 kašike ulja, višnje iz kompota ili likera.
Priprema: Čokoladu izlomite na kocke, pa je zajedno sa uljem otopite na pari tako da postane skroz tečna. U kalup za led ili sitnije kolače sipajte čokoladu, u svaku pregradu do pola. Stavite u frižider da se malo stegne, pa nakon toga u sredinu stavite po jednu višnju. Odozgo prelijte sa ostatkom čokolade i vratite nazad u frižider, na nekih sat vremena da se u potpunosti stegnu. Nakon toga praline pažljivo vadite i ređajte na tacnu za služenje. Ukoliko ne pojedete sve odjednom čuvajte ih u kutiji sa poklopcem u frižideru.
Autor: Z.L.