AKTUELNO

Istražili smo koliko će vas ove godine koštati jedno porodično letovanje - evo odgovora.

Kako se pojavljuju vesti da je letnja sezona u Crnoj Gori „pukla“ zbog nedostatka ruskih turista, da imaju oko 30% manje gostiju i da se ležaljke i osnovne potrepštine za letovanje plaćaju „suvim zlatom“, redakcija Pinka je rešila da istraži koliko će vas ove godine koštati jedno porodično letovanje.

Herceg Novi oduvek je bio omiljen među srpskim turistima. Zato smo i pitali direktora Turističke organizacije Herceg Novog osećaju li nedostatak gostiju ovog leta kao što je to slučaj sa Budvom.

Foto: Foto/TO Herceg Novi

„Kod nas je situacija potpuno suprotna. Naime, u Herceg Novom boravi 29,09 hiljada turista, pet odsto više nego u istom periodu prošle godine. Od ukupnog broja gostiju stranih je 28,13 hiljada među kojima je tradicionalno najviše turista iz Srbije, a domaćih 965. Od toga u hotelima boravi 7,24 hiljade turista, a u domaćinstvima 21,76 hiljada. “ rekao je za Pink Đorđe Stanojlović, direktor Turističke organizacije Herceg Novog.

Foto: Foto/TO Herceg Novi

- Ja letujem sa šestogodišnjom ćerkom u Igalu, u hotelu Igalo spa pri Institutu dr Simo Milošević. Mogu vam reći da sam prezadovoljna uslugom i hranom u hotelu, a na plažu idemo ispred Titove vile, jer tu ima prirodne hladovine koja je nama jako bitna. Naravno da je tu i gužva, ali to nama i odgovara, jer dete lako nađe drugare za igru u hladu. Nikada nisam razumela pomamu oko ležaljki i namicanje suncobrana, ali su i cene u obližnjem baru sasvim pristojne, npr ležaljka je 3 evra, a suncobran 2, dok je komplet od dve ležaljke i jednog suncobrana 7 evra. Hladna Nes kafa na plaži je 2 evra, dok smo u restoranu na plaži teleću čorbu, picu, veliku vodu i veliko pivo platile 18 evra. Sve u svemu, ne vidim neku razliku između cena u Igalu i u Beogradu, iako Beograd nema more, rekla nam je Biljana N. iz Beograda.

- Ja sam ovde već više od mesec dana sa suprugom i bebom od godinu dana. Dolazimo iz Berlina, a ja sam rodom iz Srbije. Smeštaj tik uz more smo bukirali još u martu na 40 dana i dobili sasvim pristojne cene. Svaki dan se hranimo u restoranu pored apartmana i cena dnevnog menija je 6 evra, što je za nas vrlo jeftino. Beba mi je ovde i prohodala, dodala je Tanja V iz Berlina.

Foto: Foto/TO Herceg Novi

- Već godinama sin i ja dolazimo u Herceg Novi. On ima 16 godina i sada ima i svoje društvo ovde. Okupljaju se na Škveru svake večeri i često ima organizovanih programa koji su besplatni, što puno znači za budžet. Jedan dan smo išli i do avantura-parka Vrbanj da iskuliramo vreo dan u planini i u prirodi. Oboje smo se oduševili, izjavila je Irena E. iz Kragujevca.