Italijanska kuhinja spada među popularnije u svetu, pa tako ne čudi što svi obožavaju bruskete, čak i one jednostavne, kao što su ovi sa paradajzom.
Brusketi su najpraktičnije jelo jer se baš lako spremaju, a neverovatno su ukusni. Potreban vam je hleb, a po njemu možete da ređate šta god poželite. Sada vam predlažemo recept za bruskete sa osvežavajućim paradajzom, jer su idealni za leto, pogtovo kada su napolju visoke temeprature. Takođe, dobar su predlog i za laganu večeru ili za druženje sa prijateljima.
Sastojci: 4 kašike maslinovog ulja, 2,5 čena belog luka, 4 velika paradajza, svež bosiljak, 2 kašike balzamika, 1 kašičica soli, prstohvat tucane paprike, baget
Priprema: Baget isecite na kriške, a zatim premažite maslinovim uljem. Stavite na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10-15 minuta. Ostavite da se ohladi 5 minuta, pa polovinom čena istrljajte svako parče. Pre nego što stavite hleb da se peče, na maslinovom ulju propržite tanko sečen beli luk. U posudi pomešajte paradajz isečen na kockice, isečen bosiljak, balzamiko, so, tucanu papriku i dodajte maslonovo ulje sa belim lukom. Dobro promešajte i ostavite u frižideru pola sata. Sipajte na hleb i brusketi su gotovi.
Autor: Z.L.