AKTUELNO

Da li vam se ikad dogodilo da ste pomislili da vi i vaš voljeni jednostavno "ne govorite istim jezikom“ kada je ljubav u pitanju? Ne, niste umislili, jer to je i više nego moguće budući da postoji čak pet različitih jezika ljubavi. Međutim, to ni u kom slučaju ne znači da se ne možete "razumeti“ sa voljenom osobom, već da vam je jednostavno potrebno da znate šta je kome od vas dvoje potrebno u pogledu iskazivanja ljubavi.

U nastavku vam otkrivamo svih 5 jezika ljubavi, kako biste pre svega prepoznali onaj kojim sami "govorite“, ali i onaj koji je karakterističan za vašeg partnera. Poznavajući ove jezike, bićete u mogućnosti da vaš odnos podignete na nivo o kakvom ste oduvek sanjali.

REČI AFIRMACIJE

Kao što samo ime prvog jezika kaže, radi se o rečima kojima se iskazuje ljubav. Reči afirmacije se odnose na izražavanje vaših osećanja putem izgovorenih reči, pohvala i uvažavanja. Ako vi ili vaš momak govorite ovim jezikom, to znači da uživate primanju poruka kao što su „volim te“, „nedostaješ mi“ i sličnih. Takođe, tu spadaju i slatki komplimenti na račun voljene osobe, prenosi zenskimagazin.rs.

KVALITETNO VREME

Naglasak ovog jezika ljubavi je na nepodeljenoj pažnji. Budući da živimo u vremenu kada je odlaganje pametnih telefona nešto što zahteva mnogo truda i volje, teško je pronaći pravi trenutak za provođenje vremena sa voljenom osobom na kvalitetan način. Trenuci dubokog kontakta očima su retki i gotovo ne postoje u savremenim vezama. Osobe koje govore ovim jezikom ljubavi žele da je njihov partner prisutan i fokusiran na njih.

Foto: Pexels

FIZIČKI DODIR

Osobe koje vole da se izražavaju ovim ljubavnim jezikom sva svoja osećanja prezentuju putem fizičkog dodira, odnosno naklonosti. Ovo se odnosi na vođenje ljubavi, držanje za ruke, masažu, nežno dodirivanje po obrazu, grljenje s leđa i slično. U celu priču je uključeno i mnogo maženja, jer sve što osoba koja favorizuje ovaj jezik ljubavi želi je blizina njegov partnera.

USLUŽNA DELA

Kada je reč o ovom ljubavnom jeziku sve se svodi na mala dela koja mnogo znače. U pitanju su uslužne radnje koje umesto reči otkrivaju osećanja. One se odnose na sve od pomoći pri pranju sudova do iznošenja smeća. Osoba koja preferira ovaj jezik ljubavi, svoju naklonost prema partneru iskazuje kroz male radnje poput spremanja jutarnje kafe i doručka u krevetu ili punjenja kade toplom vodom.

PRIMANJE POKLONA

Prilično je jasno kako osobe koje govore ovim ljubavnim jezikom žele da ih njihov partner razmazi. Naime, one se osećaju voljeno ako ih partner obasipa poklonima. Međutim, naglasak nije na skupim poklonima, već na vremenu i trudu koji je osoba uložila u to da obraduje svog partnera. Najčešće je livadsko cveće ubrano kraj puta vrednije od skupocenih minđuša.