AKTUELNO

Belo meso će biti sočno ako ga ovako zapečete u rerni.

Belo meso jeste suvo, ali ako se pravilno pripremi bude baš sočno i ukusno. Umesto da ga pohujete ili grilujete, mi vam predlažemo da ga iseckate i prelijte divnim prelivom, a zatim zapečete. Biće vam potrebno manje od pola sata, a ukus je odličan. Kao prilog je dovoljna samo salata.

Sastojci:

2 pileća filea

2 jajeta

150 ml pavlake za kvuanje

provansalsko bilje, origano, kari

1 paradajz

peršun

Priprema:

Piletinu iseckajte na kockice, pa stavite u vatrostalnu posudu. Jaja umutite i dodajte pavlaku za kuvanje, pa promešajte. Sipajte začine i prelijte preko mesa. Paradajz isecite na kolutove, pa stavite preko piletina i pospite seckanim peršunom. Pecite na 200°C oko 20 minuta.

Autor: