AKTUELNO

Holivudska diva je odlično znala kako da istakne crte lica.

Stari trendovi koju su vladali u prošlom veku ponovo se vraćaju iz dana u dan.

Najviše postaju popularni oni po pitanju mode, ali i šminkanja.

I dame koje su nekada važile za modne ikone, koje je krasila bezvremenska lepota, koristile su razne trikove kako bi uvek izgledale lepo i negovano. Jedna od njih je Merilin Monro, koja je pažljivo birala šminku koju koristi i način na koji će istaći svoje crte lica.

Ona je koristila posebnu tehniku nanošenja ajlajnera na taj način da u potpunosti istakne oči. To je retro stil šminkanja koji se koristio šezdesetih godina prošlog veka. Otvara vam oči i čini da izgledaju veće i ženstvenije, skoro kao lutka.


Sve što treba da uradite jeste da nanesete ajlajner uz liniju gornjih trepavica i i da nanesete dodatnu liniju koja se proteže od sredine donje vodene linije, pa sve do kraja, gde će se spajati sa završetkom gornje linije.

Ovaj trik sa ajlajnerom potiče iz ere nemih filmova, a nosila ga je i čuvena Greta Garbo. Ponovo je postao popularan 1950 – ih i 1960 – ih godina kod holivudskih zvezda Merilin Monro i Sofije Loren. Poznat je kao dvokrilni ajlajner, a šminkeri ističu da je izuzetno glamurozan i da daje poseban efekat.

Stvara iluziju na očima, čineći ih podignutijim, a laska svakom obliku oka.

Autor: