AKTUELNO

Temperature su sve više, sunčevi zraci nas obasjavaju većim delom dana i automatski se javlja želja za morem, plažom i preplanulim tenom.

Iako ste do sada možda posezali za kremama za samopotamnjivanje, sunce je stiglo, pa možete da pokušate da potamnite na prirodan način.

Možete li da pocrnite sa ‘lažnim tenom’?

Ukratko – da. Kreme za samopotamnjivanje koje dovode do ‘lažnog tena’ ne sprečavaju UV zrake da prodru u vašu kožu.

Kreme ovog tipa možete naneti pre odlaska na odmor, kako biste smanjili pritisak da što pre pocrnite, ali one vas neće zaštititi od štetnih sunčevih zraka.

Foto: Unsplash.com

Ne samo da će vam koža potamneti, već možete zadobiti i opekotine, ukoliko ne nanesete kremu sa zaštitnim faktorom.

Da li morate da mažete kremu za sunčanje ako imate ‘lažni ten’?

Apsolutno, uvek kada se izlažete suncu morate da namažete kremu sa zaštitnim faktorom.

Sajt Sienna-X piše: "Lažni ten nije prepreka UV zracima koje emituju sunce i solarijumi. Koristite kremu za sunčanje sa visokim faktorom da biste zaštitili svoju kožu od oštećenja i opekotina", i dodaje

„Čak i ako vaš losion za samopotamnjivanje ima SPF, on će se istrošiti kao i kada koristite obične kreme za sunčanje, tako da iako preplanulost može trajati nedelju dana, to ne znači da ste zaštićeni faktorom čitav taj period."

Zato uvek nanesite kremu za sunčanje ili sprej na svakih pola sata kao i obično, čak i kada imate ten od kreme za samopotamnjivanje, prenosi The Sun.

Da li će se pravi ten pojaviti ispod ‘lažnog tena’?

Ako održavate svoju kožu hidriranom i nanosite kremu za sunčanje preko ‘lažnog preplanulog tena’, na kraju će se ispod pojaviti prava boja.

To znači da ćete do trenutka kada vaša krema za samopotamnjivanje izbledi, biti crni, ukoliko ste vodili računa o tome da redovno nanosite kremu sa zaštitnim faktorom i ako niste zadobili opekotine.

Dakle, u suštini nema štete u nošenju lažnog tena, sve dok ga koristite uz kremu sa visokim zaštitnim faktorom.