AKTUELNO

Bez obzira da li se radi o neprijatnom golicanju, peckanju, osećaju grebanja u grlu ili o bolovima slabijeg ili jačeg intenzita, gušobolje su gotovo redovno prisutne. Retko ko da nije bio u prilici da se sa ovim simptomima upozna. Redovna su pojava kod različitih oboljenja gornjih respiratornih puteva. Često se javljaju kod prehlada, a mogu se javiti i u sklopu mnogih drugih bolesti. Sve ove simptome mogu izazvati različiti uzročnici i agensi, najčešće su to virusi, ali i bakterije, mada su sve češći i različiti alergeni.

Kod upalnih procesa bolovi u grlu mogu biti izuzetno jaki, može se javiti i suv kašalj. Sluzokoža grlatada može biti jako crvena ili prekrivena beličastim naslagama, dok je opšte stanje često praćeno ipovišenom temperaturom. U terapiji i tretmanu gušobolje važno je delovati na uzročnike, ali i suzbitisve neprijatne simptome.

Propolis- prava pomoć za grlo

Prava pomoć za vaše grlo jeste propolis. Prirodni preparat, pčelinji proizvod- propolis, zapravopredstavlja idealnog saveznika u borbi protiv virusa, bakterija i gljivica. Propolis ispoljava snažnoantimikrobno dejstvo, čime direktno deluje na uzročnike upalnih procesa. Pored ovog dejstva,propolis ima i antiinflamatorno dejstvo, ali i imunostimulativno dejstvo, te snažno utiče na podizanjeimuniteta.  Antioksidativno dejstvo usmereno je na delovanje propolisa na slobodne radikale, čimese sprečava propadanje i oštećenje ćelija.

Foto: Promo/Propomucil

Kod problema sa grlom, propolis je najbolje aplicirati lokalno, odnosno kroz različite preparatepropolisa- u vidu sprejeva sa dodatkom N-acetilcisteina. PropoMucil® sprej za grlo pomoćululičastog nastavka precizno aplikuje standardizovani propolis, koji nije alergen, u grlo, a možepomoći i kod afti, lokalnih upalnih promena na bukalnoj sluzokoži. Aplikacijom po par raspršaja, 5 do6 puta dnevno, obezbeđuje se dovoljna doza propolisa, koja će ispoljiti sva svoja blagotvornadejstva. PropoMucil® sprej za grlo dokazano smanjuje bol i pomaže dvostruko u zaštiti od infekcijegrla!

Pastile koje sadrže propolis takođe se primenjuju kod problema sa grlom. Poput sprejeva i oneispoljavaju snažno lokalno dejstvo. Upotrebom PropoMucil® pastila, njihovim otapanjem u ustima,propolis će pozitivno delovati, kako na uzročnike, tako i na prisutne simptome. Budite bezbrižni sanealergenim standardizovanim propolisom, za zdravo grlo!

Autor: M.M.